Top

Γαστρεντερικό/ Πεπτικό σύστημα

Lifezone.gr / Επίλεξε Ανάγκη:  / Γαστρεντερικό/ Πεπτικό σύστημα
lifezone.gr article glikantika asfali gia thn ygeia mas

Γλυκαντικά: Ασφαλή για την υγεία μας ή όχι;


Τα μη θερμιδογόνα γλυκαντικά ή αλλιώς ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν συστατικά τα οποία δρουν ως υποκατάστατα της ζάχαρης, διαθέτουν ιδιαίτερα έντονη την γλυκιά γεύση, ενώ παράλληλα διαθέτουν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες ανά γραμμάριο σε σύγκριση με τα κλασικά θερμιδογόνα γλυκαντικά, όπως η σακχαρόζη (ζάχαρη).

lifezone.gr article entero kai sakxarwdis diabitis

Έντερο και σακχαρώδης διαβήτης: Πώς συνδέονται;

Ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ) αποτελεί μία χρόνια, πολυπαραγοντική πάθηση, η οποία μέσα από μία σειρά μηχανισμών οδηγεί σε υπεργλυκαιμία, δηλαδή αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στην αιματική κυκλοφορία. 

lifezone.gr article gastrooisofagiki palindromisi

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζουν συμπτώματα!

Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση γνωστή και ως ΓΟΠΝ είναι μια από τις πιο συχνές σύγχρονες διαταραχές του γαστρεντερικού  συστήματος, που δυστυχώς ταλαιπωρεί σχεδόν το 20% του πληθυσμού των δυτικών χωρών.

lifezone.gr article see antimetwpise ta symptwmata

ΣΕΕ: Αντιμετώπισε τα συμπτώματα!

Βάσει στοιχείων που λαμβάνουμε από έγκυρες πηγές, όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.), προκύπτει ότι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) είναι μια χρόνια λειτουργική διαταραχή του εντέρου το οποίο σύμφωνα με μελέτες ταλαιπωρεί έως και το 20% του πληθυσμού.

lifezone.gr article kaoura fouskwma ponos

Καούρα, φούσκωμα και πόνος: Πώς μπορώ να ανακουφιστώ φυσικά;

 

Δυσπεψία είναι το αίσθημα της δυσφορίας που νιώθουν οι άνθρωποι μετά την κατανάλωση κυρίως ενός μεγάλου και λιπαρού γεύματος.