Top

Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας και χαλαρώστε!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας και χαλαρώστε!
ball2

Ξυπνήστε το παιδί μέσα σας και χαλαρώστε!

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να χαλαρώσετε και να διώξετε το άγχος είναι να ξυπνήσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας.

 

Προσπαθήσετε λοιπόν για λίγο να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Θυμηθείτε πως περνούσατε το χρόνο σας, τι σας ευχαριστούσε και τι σας στενοχωρούσε, περιστατικά που σας έκαναν εντύπωση κτλ. Καθίστε σε ένα ήσυχο δωμάτιο, βυθιστείτε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα και αρχίστε να θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια και νοιώστε για λίγο και πάλι παιδί. Μπορείτε ακόμη ζητήσετε από τους γονείς σας να σας πουν ιστορίες από το παρελθόν και να τους ρωτήσετε πράγματα για εσάς όταν ήσασταν παιδιά. Έχω ακούσει πολλές φορές από τους γονείς μου διάφορες ιστορίες που αφορούσαν στην αποστροφή μου στα μαθηματικά και τα αθλήματα, τις αταξίες που έκανα μικρός και τις ιδιαιτερότητες μου σαν παιδί και πραγματικά τις απολαμβάνω το ίδιο κάθε φορά που τις ακούω.

Μπορείτε να μάθετε άπειρα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε περισσότερο τον εαυτό σας και να κατανοήσετε τον χαρακτήρα σας, αν αναπολήσετε για λίγο τα παιδικά σας χρόνια ή αν ακούσετε τις διηγήσεις των γονιών σας για σας. Με μεγαλύτερη ωριμότητα πια μπορείτε να εντρυφήσετε και να ερμηνεύσετε τη εκάστοτε αντίδραση ή συμπεριφορά σας στο σήμερα. Μην ξεχνάτε ότι κάπως έτσι λειτουργεί και η ψυχανάλυση που μας βοηθάει να επιλύσουμε πολλά προβλήματα στη ζωή μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της.

Διαβάστε και άλλους 102 για να χαλαρώσετε και να ξυπνήσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας στο βιβλίο  του Μάνου Σιγανού, “103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας”¨από τις εκδόσεις Μύρτος.

siganos_

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment