Top

Νέα ελπιδοφόρα έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Νέα ελπιδοφόρα έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου
cancer

Νέα ελπιδοφόρα έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Οι ειδικοί ίσως έχουν πολύ σύντομα στη διάθεση τους νέους τρόπους για την αντιμετώπιση της νόσου σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης ερευνας.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας οι επιστήμονες, ίσως έχουν στο μέλλον τη δυνατότητα να καταστήσουν αβλαβείς τους καρκινικούς όγκους, χωρίς να «πειράξουν» τα υπόλοιπα υγιή κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού.

Τα ευρήματα της έρευνας αφορούν διάφορες μορφές καρκίνου, όπως του εντέρου, των πνευμόνων και του μαστού. Τα περισσότερα φάρμακα χημειοθεραπείας που χορηγούνται σήμερα, έχουν παρενέργειες επειδή δεν επηρεάζουν μόνο τα καρκινικά κύτταρα, αλλά και τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Lund, ανακάλυψαν δύο πρωτεΐνες, οι οποίες ελέγχουν με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία την κυτταρική διαίρεση και τις δυνατότητες ανάπτυξης των καρκινικών όγκων.

Η μία πρωτεΐνη παρεμποδίζει την κυτταρική διαίρεση και ως εκ τούτου την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και απουσιάζει στους περισσότερους καρκινικούς όγκους, ενώ η δεύτερη (γ-τουμπουλίνη) είναι αυξημένη στους καρκινικούς όγκους και «ενθαρρύνει» την ανάπτυξη τους. Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες θα «μπλοκάρουν» τη γ-τουμπουλίνη, ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.

No Comments

Post a Comment