Top

Piercing: Μυστικά για… ασφαλή τρυπήματα για σκουλαρίκια αφαλού

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Piercing: Μυστικά για… ασφαλή τρυπήματα για σκουλαρίκια αφαλού
Pierseng: Μυστικά για ασφαλή...τρυπήματα!

Piercing: Μυστικά για… ασφαλή τρυπήματα για σκουλαρίκια αφαλού

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το piercing: τι να προσέξετε, πότε ίσως να το αποφύγετε και πως θα …τρυπηθείτε με ασφάλεια

 

Για να μην κάνετε μια τρύπα στο… νερό διαβάστε: Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι από το piercing και πώς να τους αντιμετωπίσετε, πως θα αποφύγετε τα απρόοπτα, τι πρέπει να προσέξετε πριν και μετά και πότε πρέπει  ίσως να το ξανασκεφτείτε. Ενημερωθείτε και… τρυπηθείτε

 

Οι κίνδυνοι και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Αν το piercing δεν γίνει σωστά και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ενδέχεται να προκληθεί μόλυνση από το τρύπημα. Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό πρέπει τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν  να είναι  αποστειρωμένα.  Μετά τη διαδικασία πρέπει να είστε προσεκτικοί στην περιποίηση της περιοχής για την αποφυγή μολύνσεων. Αν εκδηλώσετε κοκκινίλα, οίδημα, ή κνησμό είναι πιθανό αυτές οι εκδηλώσεις να οφείλονται σε αλλεργία. Η συχνότερη αλλεργική αντίδραση είναι στο νικέλιο, ένα μέταλλο που περιέχεται σε πολλά κοσμήματα.

5 σημάδια οτι είστε αλλεργικοί

Για να αποφύγετε τα απρόοπτα

* Κάνετε piercing σε κάποιο στούντιο που πληροί τις βασικές προδιαγραφές υγιεινής. Αποφύγετε τους πλανόδιους.

* Ζητήστε να χρησιμοποιηθούν αποστειρωμένες βελόνες μίας χρήσης ή βεβαιωθείτε ότι γίνεται αποστείρωση όλων των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν.

* Ζητήστε το σκουλαρίκι που θα χρησιμοποιηθεί να είναι από κάποιο υποαλλεργικό μέταλλο όπως το τιτάνιο.

* Αποφύγετε να τρυπηθείτε σε επικίνδυνες περιοχές όπου περνούν νεύρα ή αγγεία και μπορεί να προκληθεί βλάβη. Τέτοιες περιοχές είναι γύρω από τα μάτια ή στα φρύδια.

Μετά τη διαδικασία

* Αν εκδηλώσετε ήπιο ερεθισμό στο σημείο μην ανησυχήστε, αυτό είναι φυσιολογικό και  συνήθως διαρκεί 2-3 μέρες. Η περιοχή πρέπει να απολυμαίνεται με ήπιο αντισηπτικό δύο με τρεις φορές την ημέρα.

*Το σκουλαρίκι πρέπει να μείνει  στο σημείο για κάποιο διάστημα (περίπου μήνα ή και παραπάνω). Μετά από αυτό το διάστημα δεν θα πρέπει να το βγάζεται για μεγάλη χρονική περίοδο, ώστε να μην κλείσει η τρύπα, ενώ θα πρέπει να απολυμαίνετε την περιοχή.

* Αν βρίσκεται σε σημείο που έρχεται σε επαφή με ρούχα, αποφύγετε τα στενά ρούχα  το πρώτο διάστημα ώστε να μην υπάρχει τριβή.

Προσοχή: Αν η περιοχή που έγινε το τρύπημα εξακολουθεί να είναι κόκκινη και πρησμένη, τρέχει πύον, ή υπάρχει πόνος μετά τις πρώτες μέρες, θα πρέπει να βγάλετε  το σκουλαρίκι και να απευθυνθείτε σε δερματολόγο.

Πότε ίσως να το αποφύγετε:

  • Αν έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα
  • Αν είστε αλλεργικοί
  • Αν πρόκειται να θηλάσετε το παιδί σας, αποφύγετε το τρύπημα των γυναικείων θηλών

Αν το μετανιώσετε:

Όπως συμβαίνει και με τις τρύπες στα αυτιά, θα κλείσουν, αν τις αφήσετε πολύ καιρό χωρίς να φορέσετε σκουλαρίκι. Το πόσο σύντομα θα κλείσουν δεν εξαρτάται από το σημείο, αλλά από το πόσο παλιά είναι η τρύπα και από την ικανότητα που έχει ο οργανισμός σας να επουλώνει τα τραύματά του.

→Πόσο ασφαλή είναι τα τατουάζ για την υγεία μου;

No Comments

Post a Comment