Top

Λιγούρα για γλυκό; 4 τρόποι να μην ενδώσετε

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Λιγούρα για γλυκό; 4 τρόποι να μην ενδώσετε
images/stories/ligoures-gliko2.JPG

Λιγούρα για γλυκό; 4 τρόποι να μην ενδώσετε

Προσέχετε τη διατροφή σας, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείτε να πείτε όχι σε ένα γλυκό; Υπάρχει λύση…

 

Βγείτε έξω

Αν δεν μπορεί να σταματήσετε να σκέφτεστε το γλυκό που περίσσεψε χθες και το οποίο βρίσκεται ακόμη στο ψυγείο σας, τότε δεν έχετε παρά να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να κάνετε μια βόλτα. Οι περισσότερες λιγούρες είναι παροδικές, και αυτό σημαίνει ότι θα μετά από λίγα λεπτά δεν θα έχετε την ίδια επιθυμία για γλυκό. Έτσι, κάνοντας ένα διάλειμμα ή αλλάζοντας περιβάλλον είναι πολύ πιθανό τη στιγμή που θα επιστρέψετε σπίτι να έχετε ξεχάσει την ανάγκη σας για σνακ ή για κάτι γλυκό.

Σπάστε τον φαύλο κύκλο

Αν ξεκινήσετε την ημέρα σας τρώγοντας κάποιο γλυκό δημιουργείτε έναν φαύλο κύκλο για τον οργανισμό σας: τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται γρήγορα, παρέχοντας σας γρήγορη ενέργεια, η οποία έπειτα, πέφτει λίγο αργότερα, δημιουργώντας και πάλι μια έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό. «Σπάστε» αυτόν τον φαύλο κύκλο επιλέγοντας ένα ισορροπημένο πρωινού που περιέχει συνδυασμό από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, π.χ. γιαούρτι με φρούτα.

Φάτε έξυπνα

Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό, δοκιμάστε τροφές που δεν προσφέρουν πολλές θερμίδες ενώ μπορούν να καταπολεμήσουν τη λιγούρα σας. Φάτε, για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα, ή να φρέσκα φρούτα εποχής.

Μια φυσική λύση κατά της λιγούρας για γλυκό

Θέλετε επειγόντως γλυκό; Δοκιμάστε το TERRANOVA Chromium 200ug ComplexΧρώμιο πικολινικό για καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Συνδυάζεται με το ειδικά σχεδιαμένο μείγμα βοτάνων Magnifood τo οποίο αποτελεί πλούσια πηγή μαγνησίου, βαναδίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και νιασίνης, και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό της γλυκόζης στον οργανισμό, ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την απορρόφηση του χρώμιου από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το χρώμιο συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη. Παράλληλα διευκολύνει τη καύση του σωματικού λίπους ενώ σχετίζεται και με μείωση της επιθυμίας για κατανάλωση απλών σακχάρων και γλυκών, συμβάλλοντας στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σωματικού βάρους και στον περιορισμό της επιθυμίας μας για γλυκό. Πρόκειται για ένα 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Γιατί μερικές φορές θέλουμε επειγόντως γλυκό;

Η δρ Νικόλα Λόου, καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του

Κεντρικού Λάνκασιρ, έχει μια θεωρία για το τι μπορεί να σημαίνει η έντονη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα. Η σοκολάτα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε μαγνήσιο και έτσι η έντονη επιθυμία γι’ αυτήν μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη του συγκεκριμένου ιχνοστοιχείου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων, όπως η καρδιά και οι νεφροί. Η έντονη επιθυμία για γλυκό ορισμένες φορές μπορεί να σχετίζεται και με τη διάθεσή μας. Όταν έχουμε κακή διάθεση, ενισχύεται η ανάγκη μας να φάμε κάτι γλυκό. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η ζάχαρη βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης, ουσίας που συμβάλλει στη βελτίωση τη διάθεση.

Επίσης, όταν το σάκχαρο του αίματος είναι χαμηλό, είναι λογικό ο οργανισμός να ζητά τροφές που μπορούν να απελευθερώσουν άμεσα σάκχαρο στο αίμα. Ακόμη, σύμφωνα με μια άλλη θεωρία η έντονη κόπωση, είτε είναι πνευματική είτε σωματική, είναι απίθανο να αυξήσουν την επιθυμία για ζάχαρη. Άλλωστε η γλυκόζη θεωρείται το «καύσιμο» του εγκεφάλου.

blog-btn

 6f43b5263fbba79c5962514b85d34738 L

 

No Comments

Post a Comment