Top

3 και 1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη μνήμη σας

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / 3 και 1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη μνήμη σας
images/stories/mnimi-memovigor.JPG

3 και 1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη μνήμη σας

Ξέρετε ότι η καρμπονάρα που φάγατε χθες μπορεί να εξασθενίσει τη μνήμη σας; Μάθετε χρήσιμες αλλά άγνωστες πληροφορίες…

 

 

…για τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό σας.

 

1. Η μνήμη σας λειτουργεί σαν χαλασμένο τηλέφωνο

Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να αλλάζει τις αναμνήσεις μας κάθε φορά που τις ανακαλούμε στη μνήμη μας, όπως ακριβώς συμβαίνει στο παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο» όπου μια φράση που καταλήγει αγνώριστη περνώντας από παίκτη σε παίκτη. Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε ένα πείραμα που έγινε σε περιορισμένο αριθμό εθελοντών. Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Neuroscience υποδεικνύουν ότι οι αναμνήσεις αλλάζουν κάθε φορά που τις επαναφέρουμε στη σκέψη μας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ανακαλούμε μια ανάμνηση, αυτό που θυμόμαστε δεν είναι το αρχικό συμβάν, αλλά αυτό που θυμηθήκαμε την προηγούμενη φορά.

 

2. Τα λιπαρά και η νικοτίνη βλάπτουν τη μνήμη

Για να τονώσετε το μυαλό σας, καλό είναι να αποφύγετε τα γλυκά και τα λιπαρά τρόφιμα. Οι γλυκαντικές ουσίες σε αναψυκτικά ή τρόφιμα σύμφωνα με έρευνες, είναι πιθανό να εμποδίζουν την βραχυχρόνια μνήμη. Επιπλέον πολλά προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης οφείλονται στο αλκοόλ. Το κάπνισμα επίσης βλάπτει τη μνήμη.

 

3. Οι φωτογραφίες την εξασθενούν

Η λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών από χαρακτηριστικές ή ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας περιορίζει την ικανότητά μας να τις θυμόμαστε, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Linda Henkel. Όπως λένε οι ειδικοί συχνά οι άνθρωποι παίρνουν την κάμερά τους, για να απαθανατίσουν τη στιγμή με αποτέλεσμα να χάνουν αυτό που συμβαίνει ακριβώς μπροστά τους.

 

Αυτό το ξέρατε;

Σας “κόλλησε” ένα τραγούδι που σιγοτραγουδάτε από το πρωί και δεν λέτε να ξεκολλήσετε; Μήπως σας έχει κολλήσει μια ενοχλητική σκέψη; Οι επιστήμονες έχουν τη λύση. Ειδικοί από την Αγγλία ανακάλυψαν έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να απαλλαγεί από το τραγούδι ή από μια σκέψη που του “κόλλησε” και να σταματήσει να επαναλαμβάνει τους στίχους του. Τι μπορεί να κάνει; Να μασήσει μια τσίχλα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 100 νεαροί εθελοντές, ανακάλυψαν ότι με το μάσημα της τσίχλας μειώνεται ο χρόνος που επαναλαμβάνουν ένα μονότονο τραγούδι και το σκέφτονται λιγότερο.

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας!

Δοκιμάστε το Memovigor 2, ένα φυσικό προϊόν που συντελεί στη βελτίωση της νευρωνικής λειτουργίας και στην ενίσχυση του εγκεφάλου και της μνήμης. Αντιμετωπίζει ακόμη τις διαταραχές (εμβοές, ζαλάδες) του κοχλία και του αιθουσαίου. Περιέχει 18 φυσικά συστατικά: φωσφολιπίδια, Λ-ακετυλοκαρνιτίνη, Φωσφατιδυλσερίνη , Βιταμίνες B C E, Ginkgo Biloba, Μεταλλικά στοιχεία και Αντιοξειδωτικά. Είναι ένα φυσικό σκεύασμα χωρίς παρενέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Memovigor 2 συστήνεται με πολύ καλά αποτελέσματα από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές και δημόσιες ΩΡΛ κλινικές.

blog-btn

 Memovigor2 Front

No Comments

Post a Comment