Top

Ποιες επικίνδυνες παθήσεις των ματιών μπορούν να προλάβουν οι οφθαλμίατροι

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ποιες επικίνδυνες παθήσεις των ματιών μπορούν να προλάβουν οι οφθαλμίατροι
885ο

Ποιες επικίνδυνες παθήσεις των ματιών μπορούν να προλάβουν οι οφθαλμίατροι

Τα ιατρικά checkup ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού μας και την έγκαιρη πρόληψη επιβλαβών και…

…δυνητικά επικίνδυνων ή απειλητικών για τη ζωή μας παθήσεων.

Στη λίστα με τους γιατρούς που θα πρέπει να επισκεπτόμαστε προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλή υγεία μας για ακόμη περισσότερα χρόνια είναι οι οφθαλμίατροι.

Οι παθήσεις των ματιών είναι πολύ επικίνδυνες για την ποιότητα ζωής και την γενικότερη υγεία μας, γι’ αυτό θα πρέπει να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, πριν δημιουργήσουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Μερικές από τις παθήσεις των ματιών που μπορούν να διαγνώσουν οι οφθαλμίατροι και να σας βοηθήσουν με την σωστή και άμεση αντιμετώπιση τους είναι:

Ξηροφθαλμία
Συμβαίνει όταν οι δακρυγόνοι αδένες δεν είναι σε θέση να παράγουν αρκετό υγρό για να προστατεύσουν τα μάτια. Η ξηροφθαλμία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φαγούρα και τσούξιμο στα μάτια, ενώ αν δεν προληφθεί έγκαιρα έχει ως αποτέλεσμα μερική απώλεια όρασης. Οι έμπειροι οφθαλμίατροι μπορούν να διαγνώσουν την πάθηση και να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για την αντιμετώπιση της.

Καταρράκτης
Μία ασθένεια που εμφανίζεται συνήθως με την ηλικία και έχει ως αποτέλεσμα θολή όραση είτε τοπικά είτε συνολικά στο μάτι. Σε κάθε περίπτωση οι εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι, μπορούν να προλάβουν την πάθηση έγκαιρα και να σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε με χειρουργική επέμβαση.

Γλαύκωμα
Αφορά την υψηλή πίεση η οποία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο οπτικό νεύρο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Οι οφθαλμίατροι είναι σε θέση να διαγνώσουν με μία απλή οφθαλμολογική εξέταση την παρουσία γλαυκώματος και να σας καθοδηγήσουν στην οριστική αντιμετώπιση του.

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα μάτια σας, είτε θέλετε να κάνετε απλώς ένα checkupκαι αναζητάτε οφθαλμίατρο στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο με ένα κλικ.

Ο οφθαλμίατρος Ευστάθιος Δραγκιώτης με μεγάλη εμπειρία τόσο στην ενήλικη όσο και την παιδική οφθαλμιατρική, αλλά και στην χειρουργική, θα σας δώσει άμεσα λύση σε κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με τα μάτια σας.

No Comments

Post a Comment