Top

Τα καυσαέρια προστατεύουν την καρδιά; Τι λένε οι ειδικοί

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Τα καυσαέρια προστατεύουν την καρδιά; Τι λένε οι ειδικοί
Τα καυσαέρια προστατεύουν την καρδιά

Τα καυσαέρια προστατεύουν την καρδιά; Τι λένε οι ειδικοί

Καυσαέρια ή by pass για την καρδιά; Αν διαβάσετε την παρακάτω είδηση θα διαπιστώσετε ότι το ερώτημα είναι εύλογο…



Βρετανοί επιστήμονες εργάζονται πάνω σε ένα πρωτοποριακό πείραμα με σκοπό να θεραπεύσουν τις παθήσεις της καρδιάς χρησιμοποιώντας τοξικές χημικές ουσίες που ανιχνεύονται στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Ο καθηγητής Ian Megson και η ομάδα του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν  χημικές ουσίες όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και οξείδιο του αζώτου για να διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία ώστε να πετύχουν την πρόληψη των θρόμβων στο αίμα.

Ο καθηγητής Megson ανέφερε σχετικά: «Απελευθερώνοντας τις δηλητηριώδεις τοξίνες στην καρδιά σε απειροελάχιστες ποσότητες αναστέλλουν την ικανότητα του οργανισμού να πήζει το αίμα και χαλαρώνουν τις αρτηρίες, διευρύνοντάς τις και επιτρέποντας έτσι τη ροή του αίματος μέσα σε αυτές.

Η θεραπεία αναμένεται να ωφελήσει τους ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και αναπτύχθηκε με τη βοήθεια τελειοποιημένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των εκπομπών καυσαερίων από τα αυτοκίνητα.

Τα πειράματα, που έχουν ως στόχο να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις αυτών των αερίων, πραγματοποιούνται από χημικούς στο Πανεπιστήμιο St Andrews με τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Megson χρησιμοποιώντας τις καρδιές των χοίρων.

Ο Καθηγητής Megson, δήλωσε: «Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε αυτό. χρησιμοποιούμε ποσότητες χημικών ένα εκατομμύριο φορές μικρότερες από αυτές που εκλύονται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, ποσότητες που αν διοχετευθούν  σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον ασθενή».

«Ακόμη οι έρευνες μας είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, αλλά οι δυνατότητες που προκύπτουν για τους ασθενείς είναι τεράστιες», συνεχίζει.

 

→Δυνατή καρδιά, επίπεδη κοιλιά στο…λεπτό!

→Βηματοδότες τέλος: Τσούχτρα θα σώσει την καρδιά μας

→Έρευνα: Πως ο δ/ντης σας μπορεί να σας γλιτώσει από εμφραγμα

→Θέλεις να γλιτώσεις το έμφραγμα; Κλείσε τα αυτιά σου

→Σούπερ-χάπι θα μπορεί να σώζει χιλιάδες ζωές

No Comments

Post a Comment