Top

Η απαγόρευση του καπνίσματος μειώνει τα πρόωρα βρέφη

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Η απαγόρευση του καπνίσματος μειώνει τα πρόωρα βρέφη
Η απαγόρευση καπνίσματος μειώνει τα πρόωρα βρέφη

Η απαγόρευση του καπνίσματος μειώνει τα πρόωρα βρέφη

Οι πρόωρες γεννήσεις μπορούν να μειωθούν σημαντικά αν απαγορευτεί το κάπνισμα στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους…

 

…συμπέρανε πρόσφατη έρευνα Βέλγων επιστημόνων.

 

Το κάπνισμα, όπως έχει γίνει γνωστό από παλαιότερες έρευνες, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου και τώρα με τη νέα έρευνα φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει και τη διάρκεια της κύησης.

 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Χάσελτ με επικεφαλής τον Δρ Νόροτ Καθηγητή επιδημιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία πρόωρων κυήσεων από το 2002-2011 και τα συνέκριναν με την περίοδο πριν απαγορευτεί το κάπνισμα αλλά και όταν ήταν σε ισχύ η απαγόρευση.

 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πρόωρες γεννήσεις μειώνονταν σταδιακά και αυτό συνέβαινε σε άμεση συνάρτηση με την απαγόρευση του καπνίσματος. Όσο πιο αυστηρά δηλαδή γινόντουσαν τα μέτρα κατά του καπνίσματος τόσο πιο μεγάλη ήταν η μείωση των πρόωρων γεννήσεων. Μελέτησαν 600.000 βρέφη και διαπίστωσαν ότι μετά το 2007 που ξεκίνησαν τα μέτρα κατά του καπνίσματος η μείωση των πρόωρων γεννήσεων έφθασε το 3,1%.

 

Τα οφέλη για την υγεία από την διακοπή αλλά και την απαγόρευση του καπνίσματος είναι δεκάδες. Κάθε χρόνο περίπου 6.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν από το κάπνισμα, εκ των οποίων 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές.

 

Βρετανική μελέτη τέλος διαπίστωσε ότι μετά τη λήψη μέτρων κατά του καπνίσματος μειώθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία με κρίση άσθματος αλλά και οι ενήλικες που έφθαναν με έμφραγμα.

→Πιπίλα βοηθάει τα πρόωρα βρέφη μετα… μουσικής

→Η ιδανική ηλικία της γυναίκας για υγιή παιδιά

→Διατροφή και ανάπτυξη του βρέφους. Όσα πρέπει να ξέρετε

→Κάπνισμα: Αυξήθηκε ραγδαία ο κίνδυνος θανάτου για τις γυναίκες

→Εναλλακτικοί τρόποι να κόψετε το τσιγάρο

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment