Top

Ποια είναι η ιδανική ηλικία της γυναίκας για υγιή παιδιά;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Ποια είναι η ιδανική ηλικία της γυναίκας για υγιή παιδιά;
lifezone.gr poia einai h idanikh hlikia ths gynaikas gia ugih paidia

Ποια είναι η ιδανική ηλικία της γυναίκας για υγιή παιδιά;

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι μητέρες που γεννούν παιδιά με περισσότερες πιθανότητες να είναι υγιή, είναι οι γυναίκες…

 …μεγαλύτερης ηλικίας. Τα παιδιά που γεννιούνται από μεγαλύτερες μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες για ένα υγιές ξεκίνημα καθώς είναι λιγότερο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο και πιο πιθανό να έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, λένε οι ερευνητές.

Από τη μελέτη, επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά με μεγαλύτερης ηλικίας μητέρες, παρουσίασαν ταχύτερη ανάπτυξη στην ομιλία και αντιμετώπισαν λιγότερες κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες πριν από την ηλικία των πέντε ετών. Ερευνητές από το University College του Λονδίνου ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερα από 78.000 παιδιά που γεννήθηκαν στην Αγγλία μεταξύ του 2000 και 2002. Οι μητέρες τους ήταν μεταξύ 13 και 57 ετών.

Στις ανεπτυγμένες χώρες, υπήρξε μια ισχυρή τάση για τεκνοποίηση των γυναικών σε μεγαλύτερες ηλικίες. Στην Αγγλία και την Ουαλία, ο αριθμός των γεννήσεων στις γυναίκες 40 και άνω έχει φτάσει τις 27.000 έχοντας τριπλασιατεί το διάστημα 1989-2009.. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ουσιαστική έρευνα σε σχέση με τις νεαρές μητέρες και την ανάπτυξη των παιδιών, υπάρχουν λίγα στοιχεία για τις επιπτώσεις όσον αφορά τις μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ομάδα των ειδικών από το πανεπιστήμιο College εξέτασε διάφορες παραμέτρους όπως το βάρος του παιδιού, τα ατυχήματα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και τη γλωσσική τους ανάπτυξη. Οι ειδικοί έλαβαν επίσης υπόψη τους και  διάφορους άλλους παράγοντες, όπως το φύλο, την ηλικία του παιδιού, το βάρος γέννησης, την ηλικία του πατέρα, το οικογενειακό εισόδημα και την κοινωνική τάξη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο ο κίνδυνος των ατυχημάτων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας της μητέρας.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 7 καλύτερες και θρεπτικότερες τροφές για εγκύους!
Παιδική διατροφή και δυσκοιλιότητα! Ποια τα συμπτώματα;
Ποσές ώρες πρέπει να κοιμάται το παιδί μου;  

Πηγη: www.lifezone.gr

No Comments

Post a Comment