Top

Φοβάστε τις ενέσεις; Θα βγαίνουν και σε χάπι

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Φοβάστε τις ενέσεις; Θα βγαίνουν και σε χάπι
φοβάστε τις ενέσεις; Ένα χάπι τις αντικαθιστά

Φοβάστε τις ενέσεις; Θα βγαίνουν και σε χάπι

Καλά νέα για όσους φοβούνται τις ενέσεις. Ένα νέο ηλεκτρονικό χάπι με υπερήχους ίσως στο κοντινό  μέλλον να τις αντικαταστήσει

 

Χάπι-end στις ενέσεις με τη βοήθεια των  υπερήχων!

Αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με το ΜIΤ εργάζονται αυτή  την περίοδο με σκοπό  την τελειοποίηση ενός ηλεκτρονικού χαπιού που θα χορηγεί τη φαρμακευτική ουσία με τη βοήθεια υπερήχων. Οι επιστήμονες φιλοδοξούν ότι μια μέρα το χάπι αυτό θα αντικαταστήσει  τις ενέσεις.

Φάρμακα για το διαβήτη, ορισμένα αντικαρκινικά φάρμακα, διάφορες ορμόνες, ανήκουν στη λίστα των φαρμάκων που αναγκαστικά χορηγούνται με ένεση, ταλαιπωρώντας κάπως σε καθημερινή βάση τους ασθενείς και ειδικά όσους απεχθάνονται τις ενέσεις.

Το uPill, είναι μια συσκευή που δημιουργήθηκε από αμερικανική εταιρεία (Zetroz), σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης. Το νέο χάπι λειτουργεί με υπέρηχους οι οποίοι θερμαίνουν τους ιστούς και έτσι αυξάνουν τη διαπερατότητα της μεμβράνης των κυττάρων, επιτρέποντας την απορρόφηση πρωτεϊνικών φαρμάκων από τα κύτταρα του γαστρεντερικού συστήματος. Η φαρμακευτική ουσία καλύπτει το χάπι ως επίστρωση και διαπερνά τα κύτταρα με τη βοήθεια των ηχητικών κυμάτων.

«Είναι νωρίς να πούμε ότι πετύχαμε, είμαστε όμως ενθουσιασμένοι με τις ενδεχόμενες εφαρμογές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας εντελώς νέας κατηγορίας φαρμάκων» αναφέρει στο New Scientist ο Δρ Άντερσον.

Αυτή την περίοδο το χάπι δοκιμάζεται σε πειραματόζωα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του.

Αν όλα πάνε καλά θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια και το κόστος του θα κυμαίνεται μεταξύ 20 με 30 δολάρια.

No Comments

Post a Comment