Top

Αναψυκτικά: Δεν ευθύνονται για παιδική παχυσαρκία

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Διατροφή - αδυνάτισμα  / Αναψυκτικά: Δεν ευθύνονται για παιδική παχυσαρκία
Τα αναψυκτικά δεν ευθύνονται για παιδική παχυσαρκία

Αναψυκτικά: Δεν ευθύνονται για παιδική παχυσαρκία

Νέα έρευνα, σχετικά με το κατά πόσο τα αναψυκτικά ευνοούν την παιδική παχυσαρκία, ανατρέπει τα μέχρι τώρα γνωστά επιστημονικά στοιχεία

 

Οι περισσότεροι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την παιδική παχυσαρκία, ήταν η κατανάλωση αναψυκτικών, ωστόσο Καναδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Saskatchewan, μελέτησαν τις συνήθειες περισσότερων από 10.000 παιδιών και τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ροφημάτων και αναψυκτικών και της πιθανότητας εμφάνισης παιδικής παχυσαρκίας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ηλικίας από 2 έως 18 ετών. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Susan Whiting, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την παιδική παχυσαρκία στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, με εξαίρεση τα αγόρια ηλικίας 6-11 ετών.

Οι Καναδοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και πολλά παιδιά και νέοι καταναλώνουν αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη (φρουτοχυμοί, λεμονάδες) , οι περισσότερες ηλικιακές ομάδες δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που προτιμούν πιο υγιεινά ροφήματα.

Οι ειδικοί τονίζουν ωστόσο ότι  η υπερβολική κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη ενδέχεται να θέσει ορισμένα παιδιά σε αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν υπερβολικό βάρος ή να γίνουν παχύσαρκοι  αν οι συνήθειες τους αυτές συνεχιστούν και στην ενήλικη ζωή τους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism

Κάνετε δίαιτα; Κι όμως τα γλυκά επιτρέπονται!

Παχυσαρκία: “Εγκυμονεί” χαμηλές επιδόσεις για το παιδί

Πρωτότυπη έρευνα: Ένας ακόμη λόγος για να αδυνατίσετε!

No Comments

Post a Comment