Top

Βιταμίνες και πρόσθετα: 3 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Βιταμίνες και πρόσθετα: 3 σημεία που πρέπει να προσέξετε
images/stories/vitamines-prostheta.JPG

Βιταμίνες και πρόσθετα: 3 σημεία που πρέπει να προσέξετε

Αρχίστε να είστε πιο προσεκτικοί όταν διαλέγετε συμπληρώματα. Η αναγραφή «χωρίς συντηρητικά» δεν είναι αρκετή για να σας προστατεύσει από…

 

…χημικά πρόσθετα που μπορεί να καταναλώνετε χωρίς να το γνωρίζετε.

 

Μη σας χρυσώνουν το… χάπι

Όποιο συμπλήρωμα είναι σε μορφή χαπιού ή αναβράζοντος δισκίου δεν γίνεται να μην περιέχει πρόσθετα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τη συμπαγή μορφή του, να είναι γυαλισμένο για να γλιστράει κλπ.. Επιπλέον, ένας βασικός λόγος για τη χρήση πρόσθετων είναι η πιο γρήγορη, πιο φτηνή και σίγουρα πιο επικερδής παραγωγή. Γι’ αυτό προτιμήστε συμπληρώματα σε μορφή σκόνης ή φυτικής κάψουλας.

 

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Αναζητήστε τη λέξη agents στη συσκευασία των προϊόντων που επιλέγετε. Δείτε στη φωτογραφία ετικέτες με ενδεικτικά πρόσθετα. Π.χ. το magnesium stearate, talc, είναι μερικά από τα πιο διαδεδομένα που τα βρίσκετε και σε φυτικές κάψουλες. Πριν κάνετε, λοιπόν, την επιλογή σας σκεφτείτε αν θέλετε απόλυτα φυσική λύση, χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα και συντηρητικά. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων, γιατί ακόμα και αν αναγράφουν «χωρίς συντηρητικά» πολλές φορές περιέχουν χημικά πρόσθετα που συνήθως εμφανίζονται ομαδοποιημένα με την ένδειξη «agents», όπως bulking agents, anti-caking agents, binding agents, glazing agents ή με την επεξηγηματική τους ορολογία magnesium stearate, silicon dioxide, talc, titanium dioxide, dicalcium phosphate, shellac, stearic acid, microcrystalline cellulose.

 

Ψάξτε για στεατικό μαγνήσιο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλά συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κυκλοφορούν από τις πιο γνωστές εταιρείες, που περιέχουν ένα πρόσθετο, το οποίο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να μπλοκάρει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών στο σώμα σας. Αυτό το συστατικό είναι γνωστό ως «στεατικό μαγνήσιο» (magnesium stearate). Η τακτική κατανάλωση του συνδέεται με την ανάπτυξη ενός επιβλαβούς “βιοφίλμ” στο έντερο που μπορεί να προκαλέσει και πεπτικά προβλήματα. Μην μπερδεύσετε: η λέξη μαγνήσιο στο όνομά του, δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό θρεπτικό συστατικό που λέγεται μαγνήσιο. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές συμπληρωμάτων πρόσθεσαν στα προϊόντα τους αυτό το συστατικό, που μοιάζει στη σύσταση του με κιμωλία, είναι για να κάνουν ευκολότερη και γρηγορότερη την παραγωγή τους.

vitamins

No Comments

Post a Comment