Top

TV: Οι θερμίδες, τα…λάθος και τα σωστά προγράμματα!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / TV: Οι θερμίδες, τα…λάθος και τα σωστά προγράμματα!
Tv: Οι θερμίδες, τα...λάθος και σωστά προγράμματα!

TV: Οι θερμίδες, τα…λάθος και τα σωστά προγράμματα!

Αν σας αρέσει να περνάτε πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση σας συνιστούμε να διαβάσετε με προσοχή το παρακάτω άρθρο…

 

ΟΙ ΤΗΛΕ-ΤΡΟΦΕΣ

 

Η τηλεόραση μας παρασύρει να τρώμε συγκεκριμένες τροφές με…πλούσιες θερμίδες. Μάθετε ποιες είναι και …λάβετε τα μέτρα σας

 

Δεν έχετε κανονίσει βραδινή έξοδο και καλέσατε φίλους στο σπίτι για να παρακολουθήσετε έναν αγώνα, μια ταινία ή την αγαπημένη σας εκπομπή; Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε γιατί μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση κρύβει… θερμίδες!

Η τηλεόραση, όπως θα έχετε διαπιστώσει και μόνοι σας, λειτουργεί ως διατροφική παγίδα καθώς κατά τη διάρκεια που βλέπουμε οι περισσότεροι έχουμε την κακή συνήθεια να καταναλώνουμε τροφές (που είναι συνήθως συγκεκριμένες), φορτώνοντας τον οργανισμό μας με δεκάδες θερμίδες.

Διαβάστε παρακάτω τις θερμίδες που περιέχουν οι top τροφές που…αγαπάτε να τρώτε βλέποντας τηλεόραση.

 

Ξηροί καρποί: Φιστίκια (100 γραμμάρια): 580 θερμίδες

Αμύγδαλα: 510 θερμίδες

Καρύδια:550 θερμίδες

Αναψυκτικό (τύπου Κολα): 140 θερμίδες

Τσιπς (100 γραμμάρια): 520 θερμίδες

Πίτσα μαργαρίτα (λεπτή ζύμη): 200 θερμίδες το κομμάτι

Πίτσα μαργαρίτα (αφράτη ζύμη): 310 θερμίδες το κομμάτι

Μπίρα (1 κουτάκι): 110 θερμίδες

Μπίρα χωρίς αλκοόλ: 40 θερμίδες

Κρασί λευκό ξηρό: 90 θερμίδες το ποτήρι

Ουίσκι (1 ποτήρι): 110 θερμίδες

Σουβλάκια (πίτα καλαμάκι απ’ όλα): 450 θερμίδες

 

Αν για παράδειγμα βλέποντας μια ταινία στο σπίτι καταναλώσετε 4 κομμάτια πίτσα μαργαρίτα με αφράτη ζύμη ( 1240 θερμίδες), ένα αναψυκτικό τύπου κόλα (140 θερμίδες), ένα ποτήρι ουίσκι (110 θερμίδες) που συνοδεύονται από φιστίκια (580 θερμίδες) τότε θα προσλάβετε  2070 θερμίδες.

Τα παρακάτω είναι τα πιο δημοφιλή κατά την επίσκεψη στον κινηματογράφο και κυριολεκτικά «θερμιδικές βόμβες» που πολλές φορές καταναλώνονται και στο σπίτι.

Μεγάλο ποπ κορν (εμπορίου): 1700 θερμίδες

Μια μερίδα νάτσος με τυρί: 700 θερμίδες

Μεγάλη κόκα κόλα: 300 θερμίδες

 →Βαθμολογουμε 100 τροφές…

 

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

 

Μια ανησυχητική είδηση προειδοποιεί ότι μια συχνή καθημερινή συνήθεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική μας υγεία….

 

Οι πιθανότητες να αρρωστήσετε στις 8 το βράδυ ίσως είναι αυξημένες. Γιατί; Επειδή αρχίζουν τα δελτία ειδήσεων που όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα μπορεί να αρρωστήσουν κάποιους από μας. Ανησυχητικές ειδήσεις, εικόνες βίας, ρεπορτάζ από εμπόλεμες ζώνες,  τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, ξεδιπλώνονται συχνά μπροστά στα μάτια μας μέσα από τα δελτία ειδήσεων που βλέπουμε στην τηλεόραση. Οι ειδικοί προειδοποιούν όμως ότι η διαρκής έκθεση σε τέτοιο τηλεοπτικό υλικό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Γιατί είναι πιθανό να… αρρωστήσετε στις 8 σήμερα το βράδυ;

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε βίαιες εικόνες  από τρομοκρατικές επιθέσεις και οι εικόνες πολέμου οδήγησε σε αύξηση των σωματικών και ψυχικών παθήσεων σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Αμερικανών τηλεθεατών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανέφεραν ότι η μελέτη ρίχνει φως στα «συλλογικά τραύματα» εξαιτίας των παρατεταμένων  συνεπειών που  μπορεί να έχει σε έναν πληθυσμό η συνεχής τροφοδότηση του με τις εικόνες των μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, η επικεφαλής της μελέτης Ρωξάνη Cohen Silver είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Εγώ δεν θα υποστηρίξω ούτε τον περιορισμό των όσων προβάλλουν τα ΜΜΕ, ούτε την λογοκρισία για αυτές τις βίαιες εικόνες για την ψυχολογική ευημερία των πολιτών. Αντ ‘αυτού, νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ψυχολογικό όφελος από την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε τέτοιες εικόνες φρίκης».

→Βελτιώστε την υγεία σας με τρόπους που δεν φαντάζεστε!

 

“ΝΑΙ” ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

 

Αν δεν βαριέστε να βλέπετε ξανά και ξανά τους «Δύο ξένους»   ή το «Κωνσταντίνου και Ελένης», τότε τα νέα είναι καλά για σας

 

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι το να βλέπουμε επαναλήψεις των αγαπημένων μας σειρών ή εκπομπών της τηλεόρασης μπορεί να μας κάνει καλό. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η συνήθεια μας κάνει να αποκτούμε περισσότερο έλεγχο και πιο ευτυχισμένους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Buffalo υποστηρίζουν τη θεωρία ότι μετά από περιόδους αυτοκυριαρχίας, οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποκύπτουν πιο εύκολα σε πειρασμούς αργότερα.  Η σκέψη που κάνουμε πολλοί είναι περίπου στην λογική: «Αφού έφαγα σαλάτα για το μεσημέρι, δικαιούμαι να φάω μια σπέσιαλ πίτσα για βραδινό».

Για να αποφύγουμε αυτόν τον «συμψηφισμό» και να αναπληρώσουμε την αίσθηση του αυτοελέγχου, χρειαζόμαστε κάτι που θα μας προσφέρει μια δόση χαράς και αυτό είναι να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας σειρά  .

Ο Ψυχολόγος Δρ Jaye Derrick αποκαλεί αυτό το φαινόμενο «κοινωνική παρένθετη μητρότητα»,  καθώς αντιμετωπίζουμε τους αγαπημένους μας τηλεοπτικούς μας γνώριμους, σαν εικονικούς μας φίλους που αποτελούν μέρος της οικογένειας μας. Σε πειράματα που έγιναν με γραπτές δοκιμασίες και τεστ σύνδεσης των λέξεων, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι θεώρησαν ευκολότερο να διατηρήσουν τον αυτο-έλεγχο και τη συγκέντρωση τους, στην περίπτωση που είχαν κληθεί να περιγράψουν ένα αγαπημένο τηλεοπτικό θέαμα.

Στις έρευνες ζητήθηκε από άλλους να κρατούσουν ημερολόγιο  ώστε να ανακαλύψουν οι ειδικοί  πώς η μύηση κάποιου στον “οικείο φανταστικό κόσμο” της τηλεόρασης βελτιώνει τη διάθεσή τους. «Η Τηλεόραση μπορεί να έχει απρόβλεπτα ψυχολογικά οφέλη», γράφει ο Δρ Derrick, «και να εκπληρώσει τις ανάγκες των ανθρώπων  που δεν είναι πρόθυμοι να εκπληρώσουν με άλλα μέσα»

 
 

No Comments

Post a Comment