Top

Η τροφή που μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Η τροφή που μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα
images/stories/trofi-karkinos-pneumona-center.JPG

Η τροφή που μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα

Ερευνητές από το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της επαρχίας Γιανγκσου στην Κίνα συμπέραναν ότι η…

 

… κατανάλωση ωμού σκόρδου 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο να εκδηλωθεί καρκίνος του πνεύμονα.

Τα συμπεράσματα μάλιστα έδειξαν ότι ακόμα και οι καπνιστές μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου καθώς παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα έως και 30%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των ατόμων που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα είναι καπνιστές.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή 1400 ατόμων που έπασχαν από καρκίνο και 4500 υγιείς εθελοντές. Η «μαγική» ουσία(αλισίνη) θεωρείται υπεύθυνη για αυτήν προστατευτική δράση καθώς έχει αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τη φλεγμονή στον οργανισμό.


Η αλσίνη είναι μάλιστα και αυτή που δίνει στο σκόρδο την έντονη μυρωδιά που έχει. Οι ερευνητές ωστόσο δεν ξέρουν ακόμα αν οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου παραμένουν ίδιες ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένο.

 

* Αποκτήστε και εσείς την κάρτα υγείας DoctorsKard αξίας 25 ευρώ και αποκομίστε πλήθος προνομίων

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment