Top

Τα καλλυντικά δεν αρκούν! Νικήστε το χρόνο με αντιοξειδωτικά

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Τα καλλυντικά δεν αρκούν! Νικήστε το χρόνο με αντιοξειδωτικά
images/stories/orange-juice.JPG

Τα καλλυντικά δεν αρκούν! Νικήστε το χρόνο με αντιοξειδωτικά

Αναζητάτε τρόπο να ενισχύσετε την ομορφιά σας και να προστατεύσετε την εμφάνιση σας και την υγεία σας από τη φθορά του χρόνου;

 

Το μυστικό κρύβεται στα αντιοξειδωτικά.

Γιατί οι κρέμες δεν αρκούν;

Η ομορφιά, η αντιγήρανση και η αντιοξειδωτική προστασία ξεκινούν από μέσα μας, επομένως δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε κρέμες και καλλυντικά που υπόσχονται θαύματα, αλλά πρέπει να συμπληρώνουμε τη χρήση τους με αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν οι κρέμες και τα καλλυντικά, παρόλο που συχνά είναι πανάκριβα, δεν μπορούν να εισχωρήσουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας ώστε να σας βοηθήσουν. Για το λόγο αυτό χρειάζεστε μια ενίσχυση εκ των έσω με τη λήψη των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής. Τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν τις κρέμες να αποδώσουν καλύτερα.

Τι ακριβώς είναι τα αντιοξειδωτικά και πώς σας βοηθούν

Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να αναπλάσουν αλλά ακόμη και να επιδιορθώσουν την καταστροφή των κυττάρων από την γήρανση. Είναι θρεπτικές ουσίες και συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες όπως η Βιταμίνη Ε και C, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την γήρανση. Στην πραγματικότητα είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες ελαχιστοποιώντας ή και εξουδετερώνοντας τις βλαβερές τους συνέπειες, θωρακίζοντας την υγεία μας. Μπορεί να είναι θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες), καθώς και ένζυμα (πρωτεΐνες που βοηθούν τις χημικές αντιδράσεις στο σώμα). Οι ελεύθερες ρίζες, από την άλλη πλευρά, είναι ισχυρές χημικές ουσίες που ψάχνουν σταθερά μόρια για να συνδυαστούν. Είναι ασταθή μόρια που παράγονται σε φυσιολογικές συνθήκες από το μεταβολισμό μας καθώς και από άλλες εξωτερικές αιτίες, όπως η ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, το πρόχειρο φαγητό κ.α.. Tα αντιοξειδωτικά μπλοκάρουν τη διαδικασία της οξείδωσης, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Κατά τη διαδικασία αυτή ωστόσο οξειδώνονται και αυτά. Επομένως είναι σημαντικό να τροφοδοτούμε σταθερά το σώμα μας με αντιοξειδωτικά συστατικά.

Ακόμα και αν τρώω ισορροπημένα χρειάζομαι συμπληρώματα

Μπορεί να τρώτε ισορροπημένα, να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθημερινά όμως δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και διατροφής είστε καλυμμένοι 100%. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ποσότητα αντιοξειδωτικών που λαμβάνετε από τις τροφές είναι επαρκής. Η επεξεργασία των τροφίμων, ο τρόπος που καλλιεργούνται και συχνά ο ακατάλληλος τρόπος μαγειρέματος (π.χ. σε υψηλές θερμοκρασίες) μειώνουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών που προσλαμβάνουμε από τη διατροφή μας. Το ίδιο ισχύει για το κάπνισμα ή την ρύπανση που εξανεμίζουν τα αποθέματα αντιοξειδωτικών του οργανισμού. Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι και το κατά πόσο ο οργανισμός μας απορροφά επαρκώς τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνει από τις τροφές, αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σωστός συνδυασμός που θα βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση τους. Ο πιο σίγουρος επομένως τρόπος είναι να συμπληρώνουμε τις ανάγκες μας με τα κατάλληλα φυσικά συμπληρώματα διατροφής ώστε να είμαστε σίγουροι, χωρίς βέβαια να παραλείπουμε τον ισορροπημένο τρόπο ζωής και διατροφής.

Πώς να διαλέξετε συμπλήρωμα διατροφής με αντιοξειδωτικά

Πριν διαλέξετε συμπλήρωμα διατροφής έχετε στο μυαλό σας 2 βασικά κριτήρια:

  • Να είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά
  • Εκτός από μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) να περιέχει και αληθινά ολόκληρα βότανα που διατηρούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες (όχι εκχυλίσματα/ extracts). Έτσι δίνετε στον οργανισμό σας τροφή και όχι μεμονωμένα συστατικά και τελικά και δεν τον σοκάρεται και πετυχαίνεται καλύτερο αποτέλεσμα.

Βρες ποια επιλογή σου ταιριάζει

Α. ΤΕRRANOVA Antioxidant Complex: ο πιο πλήρης αντιοξειδωτικός συνδυασμός για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Χάρη στη μοναδική σύνθεσή του αποδεδειγμένα έχει την υψηλότερη συγκέντρωση σε φυσικά αντιοξειδωτικά. Για μέγιστη απορρόφηση περιέχει το ειδικά σχεδιασμένο μείγμα ολόκληρων βοτάνων, που αποτελείται από ιπποφαές, βατόμουρα, ρόδι, κράνμπερρυ, κουρκουμά, ακάι μπέρρυ, πράσινο τσάι, πίτουρο ρυζιού, κριθάρι, επιστημονικά τεκμηριωμένα όλα για τη μέγιστη περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες C & Ε, μέταλλα, άλφα λιποϊκό οξύ, συνένζυμο Q10, φλαβονοειδή, καροτενοειδή, ORAC, πολυφαινόλες, κατεχίνες και βακκίνια. 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Β. TERRANOVA Beauty Complex Hair – Skin – Nails: Η ιδανική και απόλυτα φυσική λύση για την ενίσχυση της ομορφιάς εκ των έσω. Απίστευτα πλούσια και διαφοροποιημένη σύνθεση με μεγάλο εύρος συστατικών, η οποία προάγει την καλή υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Περιέχει ιπποφαές, νεροκάρδαμο, βατόμουρο bilberry, ακατέργαστους κόκκους κακάο, φύλλα τσουκνίδας, βλαστό εκουιζέτου, ρίζα άρκτιου, φύλλα ασιατικής σεντέλας (Gotu Kola), σπόροι κολοκύθας, βιταμίνες, μέταλλα, καροτενοειδή, ΜSM, που όλα μαζί παρέχουν στον οργανισμό θρεπτικά, αντιοξειδωτικά, αποτοξινωτικά συστατικά και τα ωφέλιμα ω-7 λιπαρά οξέα. 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά.

Το TERRANOVA Beauty Complex Skin-Hair-Nails έχει αναγνωριστεί με το Διεθνές Βραβείο Φυσικής Ομορφιάς «Natural Health International Beauty Award 2015» στο Λονδίνο, από επιτροπή που το δοκίμασε για τη μοναδική φυσική σύνθεσή του που ενισχύει την ομορφιά από μέσα.

blog-btn

skin-hair

No Comments

Post a Comment