Top

Έρευνα: Πορνό και internet! Τι προκαλεί;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Έρευνα: Πορνό και internet! Τι προκαλεί;
Έρευνα: Πορνό και internet! Τι προκαλεί;

Έρευνα: Πορνό και internet! Τι προκαλεί;

Γερμανοί επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο η θέαση πορνογραφικού υλικού στις ιστοσελίδες που υποστηρίζουν…

 

…τέτοιου είδους περιεχόμενο μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη μνήμη το ανθρώπου. Οι ερευνητές λοιπόν από το Πανεπιστήμιο Duisburg-Essen έβαλαν 28 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 26 έτη να παρακολουθήσουν κάποιες εικόνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι εικόνες αυτές ήταν απλές, μη σεξουαλικές,  αλλά και εικόνες που έδειχναν ακατάλληλο πορνογραφικό υλικό.

Ο επικεφαλής της έρευνας ψυχολόγος Ματίας Μπράντ και η ομάδα του, έδωσαν στους εθελοντές ένα κουμπί που αντιστοιχούσε στο «ναι» και ένα κουμπί που αντιστοιχούσε στο «όχι» και τους ζήτησαν να πατούν ένα από τα δύο, όταν έβλεπαν μια εικόνα. Αν η εικόνα που έβλεπαν τους έμοιαζε με την προηγούμενη έπρεπε να πατήσουν «ναι» , αν δεν τους έμοιαζε έπρεπε να πατήσουν «όχι».

Αυτό που παρατήρησαν οι επιστήμονες ήταν ότι όταν οι άνδρες έβλεπαν κάποιες πορνογραφικές φωτογραφίες έδιναν και λάθος απαντήσεις κατά τη διάρκεια του τεστ. Συγκεκριμένα το 67% απάντησε σωστά, όταν έβλεπε ακατάλληλες εικόνες, ενώ όταν παρακολουθούσαν μη πορνογραφικές εικόνες, οι σωστές απαντήσεις ήταν αισθητά υψηλότερες, αφού το 80% των ανδρών απαντούσαν σωστά.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πορνογραφικές εικόνες μπορούν να επηρεάσουν τη μεσοπρόθεσμη μνήμη και πιστεύουν ότι στο μέλλον η μελέτη αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη στους ψυχολόγους προκειμένου να καταλάβουν γιατί οι εθισμένοι στην διαδικτυακή πορνογραφία, έχουν την τάση να βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ζωή τους.

→Σε ποια χώρα προτιμούν το cyber από το πραγματικό σεξ;

→Γιατί είναι καλύτερο να βλέπετε ποδόσφαιρο αντί για πορνό;

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment