DNA αλόγου σε 3 νέα προιόντα-Άμεση ανάκληση
Σε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Διεύθυνσης…
…Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής περιφερειακής ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα εξής προϊόντα (απεικονίζονται κάτωθι):
1. Σαλάμι “MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ” (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200g, με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση “SIA GRAVENDALE” (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα) (ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%).
2. Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στο φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από την Λετονική επιχείρηση “VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D” (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί)(ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%).
3. Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400γρ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από την Γαλλική επιχείρηση “ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES” (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος)(ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%)
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα ζήτησε την άμεση
ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται
σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους
για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.
{jcomments on}