Top

Νέα έρευνα: Γιατι οι τροφικές αλλεργίες δεν…πανε εξοχη;

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Νέα έρευνα: Γιατι οι τροφικές αλλεργίες δεν…πανε εξοχη;
Τροφικές αλλεργίες. Γιατί δεν πάνε στην εξοχη;

Νέα έρευνα: Γιατι οι τροφικές αλλεργίες δεν…πανε εξοχη;

Πρόσφατη έρευνα επιστημόνων αποκαλύπτει από ποιες αλλεργίες κινδυνεύετε αν μεγαλώσατε σε αστικό περιβάλλον

 

Σύμφωνα με έρευνα τα παιδιά που ζουν στην πόλη αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τροφικές αλλεργίες, σε σχέση με τα παιδιά που ζουν στην εξοχή.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι νέοι που μεγαλώνουν σε ένα πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον αντιμετωπίζουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς και τα οστρακοειδή σε σχέση με τα παιδιά που μεγαλώνουν στην εξοχή.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες μορφές αλλεργίας μπορεί να πυροδοτούνται από την έκθεση μας από νεαρή ηλικία στους ρύπους και την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης.  Από την άλλη όσοι μεγαλώνουν στην εξοχή είναι πιο προστατευμένοι από τις αλλεργίες και διαθέτουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που είναι ικανό να τις αποφύγει.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς περίπου το 10% όσων μεγαλώνουν σε αστικό περιβάλλον αναπτύσσουν τροφικές αλλεργίες.

Οι επιστήμονες προτού καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά μελέτησαν 38,465 άτομα κάτω των 18 ετών χαρτογραφώντας τα παιδιά με βάση τον ταχυδρομικό τους κώδικα. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι μόλις το 1,3 των παιδιών που ζούσαν στην εξοχή ήταν αλλεργικά στα φιστίκια, ενώ το 2,8 των παιδιών που είχαν αλλεργία στα φιστίκια προέρχονταν από αστικές περιοχές.


No Comments

Post a Comment