Top

Μάθετε πρωτότυπα νέα υγείας από όλο τον κόσμο

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / Μάθετε πρωτότυπα νέα υγείας από όλο τον κόσμο
global-health

Μάθετε πρωτότυπα νέα υγείας από όλο τον κόσμο

Πως ένα κουτάλι μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την υπέρταση ή μια συσκευή να σας εκπαιδεύσει να αντιμετωπίζετε το άσθμα;

 

Ιαπωνία: Ηλεκτρονικό κουτάλι κατά της υπέρτασης

Ένα ειδικό ηλεκτρονικό κουτάλι που κατασκεύασε  Ιαπωνική εταιρεία υπολογίζει την περιεκτικότητα  αλατιού των υγρών που καταναλώνουμε βοηθώντας έτσι όσους έχουν υπέρταση να μην ξεπερνούν τα όρια που τους έχει συστήσει ο γιατρός τους.

Περισσότερα…   

salinityspoon2

 

Αγγλία: Έξυπνη συσκευή εκπαιδεύει τους ασθματικούς

Το έξυπνο Inhaler (συσκευή με εισπνεόμενο φάρμακο για το άσθμα) μαθαίνει τους ασθματικούς να χρησιμοποιούν σωστά τη συσκευή και τους βοηθάει να πάρουν τη βέλτιστη δόση από το φάρμακο. Η συγκεκριμένη συσκευή (T-haler) που ανέπτυξαν ειδικοί από την Αγγλία για να βοήσουν τους ασθματικούς συνδέεται με τον υπολογιστή, ο οποίος συλλέγει τις πληροφορίες για την τεχνική με την οποία χρησιμοποιούν οι ασθματικοί τη συσκευή και μέσω ενός video game τους βοηθάει να τη βελτιώσουν.  Οι χρήστες ουσιαστικά παίζουν  στη οθόνη του υπολογιστή τους ένα παιχνίδι το οποίο τους καλεί να βάλουν ένα μπαλάκι μέσα σε μια τρύπα. Αν τα καταφέρουν σημαίνει ότι χρησιμοποιούν σωστά το inhaler.

Περισσότερα:  www.cambridgeconsultants.com

thaler

 

Αυστραλία: Κλινική μόνο για… γιατρούς

Στην Αυστραλία μια κλινική εκπαιδεύει τους γιατρούς ώστε να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες. Η συγκεκριμένη κλινική ενθαρρύνει τους γιατρούς να αναζητούν πληροφορίες που χρειάζονται από άλλους επαγγελματίες.

Περισσότερα…

 

Αμερική: Αρκουδάκι βοηθάει τα διαβητικά παιδιά

Στην Αμερική μια εταιρεία κατασκεύασε ένα ρομποτικό αρκουδάκι το οποίο βοηθάει τα διαβητικά παιδιά να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον διαβήτη. Ο Jerry είναι ένα μικρό αρκουδάκι που έχει  πάνω του έχει μια μικρή οθόνη για να μετράει τα επίπεδα σακχάρου και ειδική θέση για την ένεση ινσουλίνης . Ο Jerry μιλάει και μαθαίνει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τον διαβήτη και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας τους.

Περισσότερα 

jerrythebear1

 

No Comments

Post a Comment