Top

Γάμος: Όσα πρέπει να κάνετε πριν ανέβετε τα σκαλιά(Μέρος Β)

Lifezone.gr / Life&style  / Γάμος: Όσα πρέπει να κάνετε πριν ανέβετε τα σκαλιά(Μέρος Β)
Γάμος: Όσα πρέπει να κάνετε πριν ανέβετε τα σκαλιά(Μέρος Β)

Γάμος: Όσα πρέπει να κάνετε πριν ανέβετε τα σκαλιά(Μέρος Β)

Τι τραγούδι θα επιλέξετε στο γάμο; Τι στολισμός είναι στη μόδα; Πως πρέπει να κάνετε πρόβα νυφικού; Λάμψτε την πιο σημαντική ημέρα σας…

 

6 μήνες- 1 μήνα πριν το γάμο

1. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε τον κουμπάρο. Είναι σημαντικό ο κουμπάρος ή η κουμπάρα σας, εκτός από στενός φίλος ή συγγενής, να είναι και άτομο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε όταν θα έχετε…πελαγώσει! (σημ: δεν είναι λίγες οι φορές που ο κουμπάρος έχει ξεχάσει τις βέρες σπίτι).

Στις υποχρεώσεις του κουμπάρου περιλαμβάνονται τα έξοδα της εκκλησίας, η αγορά των λαμπάδων, τα στέφανα του γάμου, το δώρο προς τους νεόνυμφους, τα αξεσουάρ της νύφης (πέπλο, γάντια) τα οποία επιλέγει η νύφη και πληρώνει ο κουμπάρος και ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες συμμετέχει στα έξοδα του στολισμού. Οι υποχρεώσεις του πάντα αναλογούν με την οικονομική του κατάσταση γι’ αυτό καλό είναι να γίνεται μία συζήτηση από πριν. Το ζευγάρι οφείλει να του κάνει ένα αξιόλογο δώρο, ενώ ο κουμπάρος δικαιούται να καλέσει κι εκείνος άτομα στο γάμο και στη δεξίωση.

1. koumpara vicky

Μάθετε το μυστικό για έναν παραμυθένιο γάμο ΕΔΩ!


Είναι σημαντικό να φανεί άξιος των περιστάσεων… είναι αυτός που θα οδηγήσει τη νύφη στην εκκλησία και στη συνέχεια ο πατέρας στα χέρια του γαμπρού. Αν δεν έχει μεταφορικό μέσο θα πρέπει να δανειστεί και να το στολίσει αναλόγως.

Στις αρμοδιότητες του κουμπάρου είναι και γνωστό σε όλους μας bachelor που πλέον σήμερα έχει περιοριστεί ή αφανιστεί λόγω οικονομικής κρίσης. Τα στριπτιζάδικα πλέον σήμερα έχουν ξεπεραστεί και τα βλέπουμε κυρίως στις ταινίες γι’ αυτό αποφύγετε αυτό το κλισέ για να μην έχετε προβλήματα με τη μέλλουσα γυναίκα σας!

2. Αν επιλέξετε στο γάμο σας να έχετε παράνυφες ή παρανυφάκια καλό θα ήταν να συναντηθείτε μαζί τους για να αποφασίσετε πως θα είναι τα παρανυφικά τους. Πρέπει να ταιριάζουν στο ύφος του γάμου έτσι ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη εικόνα στο γάμο σας. Στο εξωτερικό είθισται να έχουν ένα μικρό αγοράκι που κουβαλάει τις βέρες και ένα μικρό κοριτσάκι που σκορπίζει τα ροδοπέταλα. Θα μπορούσατε ακόμη να αναθέσετε κάποιες από τις αρμοδιότητές σας στις παράνυφες για να ξελαφρώσετε κι εσείς λιγάκι την ημέρα του γάμου σας.

Εμείς τους γνωρίσαμε, εμείς τους παντρέψαμε! Μάθετε ΕΔΩ!

3. Αν θέλετε να είστε στυλάκι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε διατροφή και γυμναστήριο ή περπάτημα. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε παρέα με το μελλοντικό σας σύζυγο. Πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε αυξομειώσεις στο βάρος σας μετά την πρόβα νυφικού γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη σας μπαίνει το νυφικό τη μεγάλη μέρα. Συμβουλή μας είναι να… ράψετε λίγο το στοματάκι σας (χωρίς υπερβολές βέβαια) και να κλείσετε την τελευταία πρόβα νυφικού 10-15 μέρες πριν το γάμο για τυχόν απρόοπτα. Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε λεύκανση δοντιών και καθαρισμό είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα λαμπερό χαμόγελο στην πιο λαμπερή σας ημέρα. Αν θέλετε ωστόσο να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας κάντε το τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γάμο. Στην περίπτωση που δε σας αρέσει το αποτέλεσμα θα έχετε αρκετό χρόνο να το διορθώσετε.

Ένα πλήρες νυφικό πακέτο ομορφιάς στη μισή τιμή!

 

3. peripoiisi

4. Στην πρόβα νυφικού που θα κάνεις να έχεις στο μυαλό σου ότι το νυφικό πρέπει να ταιριάζει στο σωματότυπό σου και να καλύπτει τις όποιες ατέλειές σου. Μην πάρεις μαζί σου πολλά άτομα γιατί μπορεί να μπερδευτείς, πάρε κάποιον που εμπιστεύεσαι το γούστο του (εκτός του γαμπρού φυσικά). Θα σε συμβούλευα να είσαι περιποιημένη για να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να φοράς μπεζ στράπλες σουτιέν γιατί τα νυφικά δε δείχνουν ιδιαίτερα κολακευτικά όταν ξεχωρίζουν οι τιράντες. Μπορεί εσύ να είσαι η σταρ της μεγάλης μέρας, αλλά θα πρέπει να φροντίσεις ο μελλοντικός σου σύζυγός να κάνει και αυτός πρόβα γαμπριάτικου. Πρόσεχε ωστόσο μέχρι το γάμο να μην… το ρίξει στα σουβλάκια γιατί το γαμπριάτικο του θα μοιάζει με παιδικό κοστούμι!

Βασίλης Φουστέρης


 

Ειδικές κατασκευές-μελέτη-διακόσμηση

Έπιπλα, ντουλάπες, κουζίνα, μπάνιο, πόρτες, παιδικά δωμάτια

Γρηγορίου Ξενοπούλου 22, Ηλιούπολη

210-9920081, 6977-979902

5. Έφτασε η ώρα να ξεκινήσετε να στέλνετε τα προσκλητήρια. Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση. Καλό θα ήταν να τα στείλετε 8 περίπου βδομάδες πριν το γάμο έτσι ώστε να σας απαντήσουν εγκαίρως οι καλεσμένοι σας. Πριν τα στείλετε πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι έχουν γραφτεί σωστά. Καλό θα ήταν να σημειώνετε σε ποιους έχετε στείλει πρόσκληση και να φτιάξετε μία λίστα με αυτούς που σας έχουν απαντήσει θετικά και μία με αυτούς που σας έχουν απαντήσει αρνητικά.

6. Μόλις λάβετε απάντηση  πρέπει να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το πλάνο των τραπεζιών δεξίωσης. Ο υπεύθυνος του χώρου της δεξίωσης θα σας δώσει κάτοψη του χώρου όπου θα φαίνεται η διάταξη των τραπεζιών όπως επίσης και πόσα άτομα χωράνε. Προσοχή, μη βάλετε άτομα στο ίδιο τραπέζι που έχουν διαφορές μεταξύ τους και μη χωρίσετε ζευγάρια ή εν δυνάμει ζευγάρια (δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλούς γάμους γίνονται τα καλύτερα συνοικέσια). Ιδανικό θα ήταν να τους τοποθετήσετε σε γκρουπ που να έχουν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ τους και ταιριάζουν ηλικιακά. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν κάποιοι καλεσμένοι σας έχουν σκοπό να φέρουν και τα παιδιά τους μαζί. Αν μαζευτούν αρκετά παιδιά άνω των 10 ετών μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί σε μία ροτόντα.

6. rotontes apo alexia

 

7. Βασικό ρόλο στο στολισμό παίζει η εποχή που έχετε επιλέξει να κάνετε το γάμο σας και στη συνέχεια το θέμα που θέλετε να έχει, όπως επίσης και το μέρος που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Διαφορετικό στολισμό θα έχετε αν κάνετε το γάμο σας το καλοκαίρι στην παραλία και διαφορετικό αν το κάνετε το χειμώνα στο βουνό.

 

 γάμος-βάπτιση byalexia.eu

Δημοφιλέστερος στολισμός γάμου για το 2013 είναι σύνθεση φυσικών υλικών ή σε φυσικά χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα όπως δαντέλες , λινάτσες και λινά στο χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και θα έχετε έναν ιδιαίτερο στολισμό.. Αυτή η επιλογή βέβαια την προτείνουμε για τους καλοκαιρινούς γάμους. Για τους γάμους που έχουν προγραμματιστεί είτε χειμερινούς μήνες είτε σε βουνό οι προτάσεις του 2013 είναι σε αποχρώσεις του καφέ, χρυσό και μπορντό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ως αντικείμενα της διακόσμησης κανέλες και αποξηραμένα φρούτα όπως συμβουλεύει η Αλεξία Παπαδοπούλου. Για περισσότερες έξυπνες και πρωτότυπες επιλογές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.byalexia.eu.

banner bya alexia 220x95

8. Το τραγούδι του γάμου σας θα πρέπει να σας εκφράζει και να σας αντιπροσωπεύει ως ζευγάρι. Πολλές φορές το τραγούδι αυτό έχει συνδεθεί με την πρώτη μέρα γνωριμίας του ζευγαριού ή με κάποια σημαντική στιγμή. Καλό θα ήταν να μη διαλέξετε κάτι ιδιαίτερα υποτονικό για να μη ξεκινήσουν οι καλεσμένοι σας να φεύγουν (λέμε τώρα…). Σημαντικό είναι να έχετε κάνει από πριν ένα ραντεβού με τον Dj και να τον ενημερώσετε για τα γούστα σας αλλά και τι πιστεύετε ότι θα άρεσε στους καλεσμένους σας να ακούσουν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ένας σωστός επαγγελματίας θα έχει και τις δικές του προτάσεις. Για να σας βοηθήσουμε σας προτείνουμε 6 διαχρονικά τραγούδια γάμου :

 

     · Unforgetable – Frank Sinatra , (αυτό διάλεξα στο δικό μου γάμο)

     . When a man loves a woman – Michael Bolton

     . She – Elvis Costello

     . Endless love – Diana Ross & Lionel Richie

     . Ποιος να συγκριθεί μαζί σου – Πάριος

     . Ό,τι ονειρευόμουν – Βανδή

 

9. Το Μενού της δεξίωσης και η τούρτα γάμου σχολιάζονται συχνά από τους καλεσμένους γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Παίζει σημαντικό ρόλο ο χώρος (βουνό, θάλασσα) και ο τύπος της δεξίωσης (αν θα έχετε μπουφέ ή καθιστό δείπνο). Το μενού επηρεάζει άμεσα το προϋπολογισμό του γάμου σας και καλό θα ήταν να το έχετε γραπτώς και να το δοκιμάσετε λίγες ημέρες πριν από το γάμο. Αποφύγετε τα γλυκόξινα και τα πολύ πικάντικα φαγητά γιατί μπορεί να μην το εκτιμήσουν ορισμένοι καλεσμένοι σας και τα παιδιά.

9. tourta

 

10. Αν έχετε επιλέξει να πάτε μήνα του μέλιτος στο εξωτερικό τσεκάρετε ότι το διαβατήριο σας και η βίζα σας είναι ακόμα σε ισχύ για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως τελευταία στιγμή. Αν σκέφτεστε να πάτε μήνα του μέλιτος, αλλά δεν έχετε αποφασίσει που, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να το ψάχνετε από τώρα για να πετύχετε ακόμα πιο προνομιακές τιμές. Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί στην Ευρώπη είναι το ερωτικό Παρίσι και η ρομαντική Βενετία, ενώ αν θέλετε να διαλέξετε έναν πιο κοντινό προορισμό θα σας προτείναμε Ρόδο ή Σαντορίνη (έχει ψηφιστεί το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης και το 5ο καλύτερο του κόσμου). Ο μήνας του μέλιτος ωστόσο είναι κάτι πολύ προσωπικό και τα γούστα διαφέρουν από ζευγάρι σε ζευγάρι…


  to be continued (την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το Γ’ μέρος)

Vicky

 

Διαβάστε ακόμη: Παντρεύομαι! Τα 10 βήματα πριν το γάμο(ΜΕΡΟΣ Α)

11. Teleutaia foto

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment