Top

Ψυγείο: Πλήθος βακτηρίων σας απειλεί. Τι να κάνετε…

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Ψυγείο: Πλήθος βακτηρίων σας απειλεί. Τι να κάνετε…
images/stories/psigio-bakthria-center.JPG

Ψυγείο: Πλήθος βακτηρίων σας απειλεί. Τι να κάνετε…

Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε…

 

… επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας.


Επικίνδυνα μικρόβια όπως το
e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!


Ο καθηγητής Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, . δρ Τομ Χάμφρι, δίνει συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:


– Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια
επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.


– Το θερμόμετρο του ψυγείου
να δείχνει μονίμως τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου.


– Να μην γεμίζετε ασφυκτικά το ψυγείο.


– Να μην βάζουμε καυτό φαγητό στο ψυγείο.

 


– Να το καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό.


– Να βάζουμε το ωμό κρέας στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, μέσα σε κλειστό δοχείο.


– Κάθε τρόφιμο, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό να τοποθετείται σε ξεχωριστό δοχείο.


– Να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.


– Τα επεξεργασμένα τρόφιμα
περιέχουν ολοένα και λιγότερα συντηρητικά και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται αυστηρά εντός τριών ημερών.

 {jcomments on}

No Comments

Post a Comment