Top

Crash test στους πιο συχνούς τρόπους μαγειρέματος

Lifezone.gr / Διατροφή  / Διατροφή για υγεία - ευεξία  / Crash test στους πιο συχνούς τρόπους μαγειρέματος
Crash test στους πιο συχνούς τρόπους μαγειρέματος

Crash test στους πιο συχνούς τρόπους μαγειρέματος

Βραστά ή στον ατμό; Ανακαλύψτε ποιοι είναι οι πιο υγιεινοί τρόποι μαγειρέματος, επιλέξτε τους και προστατεύστε την υγεία σας και τη γραμμή σας

 

Στον ατμό

Το πλεονέκτημα του μαγειρέματος στον ατμό είναι ότι τα τρόφιμα διατηρούν όχι μόνο τη γεύση, αλλά και τα θρεπτικά τους συστατικά. Τα λαχανικά που μαγειρεύονται στον ατμό διατηρούν καλύτερα τις βιταμίνες τους και κυρίως τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, τη C και τα ιχνοστοιχεία. Ο ατμός είναι ιδανικός επίσης και για το μαγείρεμα των ψαριών.

Βράσιμο

Κατά το βρασμό ένα μεγάλο μέρος βιταμινών και κυρίως των υδατοδιαλυτών καταλήγει στο νερό και για το λόγο αυτό θεωρείται λιγότερο υγιεινός σε σχέση με το μαγείρεμα στον ατμό. O βρασμός όμως είναι ιδανικός για να ετοιμάσετε ζωμό ή σούπα από  λαχανικά, ψάρι ή κρέας, αφού στην περίπτωση αυτή δεν χάνετε βιταμίνες. Παρατηρήστε ακόμη το χρώμα τους, αν είναι θαμπό αυτό σημαίνει ότι τα βράσατε πολύ και έχουν χάσει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Tip: Αφού βράσουν τα λαχανικά μην τα αφήνετε για ώρα μέσα στο νερό γιατί έτσι χάνουν περισσότερες από τις βιταμίνες τους.

Τηγάνισμα

Αποφύγετε να καταναλώνετε τηγανητά πολύ συχνά (πάνω από μία φορά την εβδομάδα) γιατί το τηγάνισμα δεν αποτελεί και τον πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Ακόμη καλό είναι να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο (παρθένο κατά προτίμηση) που είναι καλό λάδι για τηγάνισμα. Τα σπορέλαια είναι συνήθως επεξεργασμένα και δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες του τηγανίσματος με αποτέλεσμα να διασπώνται σε προϊόντα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Tip: Βάλτε τα τηγανητά που μόλις βγάλατε από το τηγάνι πάνω σε χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το πολύ λάδι και να γλιτώσετε θερμίδες.

→Ελαιόλαδο, τα άγνωστα οφέλη του στην υγεία μας

→Ελιά: Τόσο μικρή στο… μάτι, αλλά θαυματουργή

→Σας ενδιαφέρει. Μάθετε τα μυστικά για καλή…χώνεψη!

→Λιπαρά: Μειώστε τα «κακά», αυξήστε τα «καλά»

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment