Top

«Ευφυές» μπαστούνι μας οδηγεί στον προορισμό μας

Lifezone.gr / Νέα και έρευνες  / Νέα και έρευνες για Υγεία - ευεξία  / «Ευφυές» μπαστούνι μας οδηγεί στον προορισμό μας
Το έξυπνο μπαστούνι

«Ευφυές» μπαστούνι μας οδηγεί στον προορισμό μας

Ιάπωνες επιστήμονες παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες ένα μπαστούνι που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ζωή των…

…ηλικιωμένων ατόμων. Το συγκεκριμένο μπαστούνι περιέχει Gps και βοηθά τον κάτοχο του να περάσει με ασφάλεια το δρόμο. Το ευφυές μπαστούνι έχει σκοπό να προσανατολίζει τους ηλικιωμένους έτσι ώστε να μην χάνονται όταν βρίσκονται στο δρόμο αλλά και παράλληλα μετράει τους σφυγμούς και τη θερμοκρασία τους.

Το Gps που έχει ενσωματωμένο το μπαστούνι δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στους συγγενείς που μπορούν να δουν ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο βρίσκεται μέσω ενός ηλεκτρονικού χάρτη. Η εταιρεία Fujitsu που παρουσίασε το έξυπνο μπαστούνι πρόσθεσε και μια δυνατότητα ειδοποίησης όταν ο ηλικιωμένος πέσει κάτω. Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι συγγενείς ή οι υπεύθυνοι του γηροκομείου μπορούν να ενημερωθούν μέσω email που έχουν οι ίδιοι δηλώσει.

Όταν ο ηλικιωμένος βρίσκεται στο δρόμο και ο σφυγμός της καρδιάς του δεν είναι φυσιολογικός, τότε το μπαστούνι στέλνει μέσω internet ειδοποίηση στο νοσοκομείο που έχουν προκαθορίσει οι συγγενείς. Το 3G και το Wi-fi που διαθέτει αλλά και μια Led οθόνη στη λαβή του μπορούν να οδηγήσουν τον ηλικιωμένο στην τοποθεσία που θέλει. Αν έχουν περαστεί σωστά οι οδηγίες τοποθεσίας στο Gps το έξυπνο μπαστούνι προειδοποιεί τον κάτοχο του με ένα βελάκι( αν πρέπει να στρίψει αριστερά ή δεξιά) αλλά και με δόνηση.

Οι ερευνητές που παρουσίασαν το μπαστούνι νέας γενιάς ευελπιστούν στο άμεσο μέλλον να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και από άλλες ηλικιακές ομάδες. Ακόμη ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμο…

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment