Top

Ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Αντιμετωπίστε τη…φυσικά

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Αντιμετωπίστε τη…φυσικά
Αντιμετωπίστε την ψύξη στον αυχένα και τη μέση.Θεραπείες...

Ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Αντιμετωπίστε τη…φυσικά

Αιθέρια έλαια, βότανα, δακτυλοπίεση αλλά και βελονισμός μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της ψύξης…

 

Το παρακάνατε με το κλιματιστικό και τώρα ταλαιπωρείστε με ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Η ψύξη κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σύνηθες πρόβλημα καθώς η υπερβολική ζέστη μας κάνει να υπερβάλλουμε και με τα air condition στο σπίτι μας ή στο γραφείο. Το lifezone θα σας προτείνει 4 εναλλακτικούς τρόπους για γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση.

Τα βότανα μπορούν…

Το βότανο σύμφυτο(ιδανικό για πόνους αρθρώσεων και μυών) αλλά και η άρνικα (έχει αντιρρευματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες) μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα της ψύξης.

Βάλτε άρνικα σε μορφή κρέμας ή αλοιφής στην πάσχουσα περιοχή κάνοντας απαλό μασάζ. Στη συνέχεια για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στον αυχένα ή τη μέση σταθερή βάλτε μια πετσέτα πάνω από την άρνικα. Για να μειώσετε τον μυϊκό σπασμό  βάλτε φύλλα του σύμφυτου πάνω στην περιοχή που έχει πρόβλημα αφού πρώτα τα έχετε θρυμματίσει.

 

Αιθέρια έλαια κατά της ψύξης

Το χαμομήλι με τις αντιφλεγμονώδεις του  ιδιότητες, ο ευκάλυπτος που δρα ως φυσικό αναλγητικό αλλά και το γαρύφαλλο μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα της ψύξης. Αν  χρησιμοποιηθούν  τα αιθέρια έλαια των παραπάνω τα αποτελέσματα θα σας ικανοποιήσουν αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαγείτε από την ψύξη.

Βάλτε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου σε μια πετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε την πετσέτα στην πάσχουσα περιοχή για περίπου 30 λεπτά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε εάν θέλετε ένα από τα 2 αιθέρια έλαια με αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο. Ακόμη μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή της ψύξης με χαμομηλόλαδο.

Αρωματοθεραπεία: που βοηθάει

Ο ρόλος του βελονισμού

Ο βελονισμός μπορεί να σας απαλύνει από τον πόνο αφού βοηθάει στην έκκριση ενδοφρινών που είναι φυσικές ουσίες του σώματος και έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν τον πόνο. Βελονισμό μπορούν να σας κάνουν μόνο όσοι ξέρουν να εφαρμόσουν αυτή την εναλλακτική μέθοδο και έχουν πιστοποιημένη άδεια.

→Οι ειδικοί μας μαθαίνουν τα οφέλη του βελονισμού

 Πιέστε και διώξτε την ψύξη

Αν τώρα δεν έχετε τη δυνατότητα για βελονισμό χρησιμοποιήστε την δακτυλοπίεση για άμεση ανακούφιση. Πιέστε το σημείο που είναι πάνω από το άνω χείλος σας, περίπου στα 2/3 της απόστασης από την μύτη σας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το αντανακλαστικό σημείο που μπορεί να βοηθήσει στον πόνο.

Πόνοι στον αυχένα. Λύσεις

→Έξυπνες λύσεις: Δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικά

No Comments

Post a Comment