Top

Ανόρθωση μηρών και γλουτών: Πως γίνεται

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ανόρθωση μηρών και γλουτών: Πως γίνεται
Ανόρθωση γλουτών και μηρών

Ανόρθωση μηρών και γλουτών: Πως γίνεται

Η χαλάρωση των μηρών και των γλουτών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κυρίως οι γυναίκες

 

Αυτό το πρόβλημα φέρνει τις γυναίκες σε δυσάρεστη θέση ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Γράφει: Αθανασίου Αθανάσιος, Πλαστικός Χειρουργός

Η χαλάρωση των μηρών και των γλουτών είναι σχεδόν ισοδύναμη με την απώλεια του βάρους και την ηλικία. Παραμένει το δυσκολότερο και συχνότερο πρόβλημα στην αποκατάσταση. Η πτώση των μηρών αντιμετωπίζεται με αφαίρεση δέρματος και ανάρτηση του υπολοίπου από το έσω τμήμα των μηρών ώστε η τομή να κρύβεται μέσα στη μηροβουβωνική πτυχή και να καλύπτεται από το εσώρουχο.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή μέθη, δεν είναι απαραίτητη η παραμονή στο νοσοκομείο αλλά απαιτείται προσοχή για τις επόμενες 7-10 ημέρες, μέχρι να απορροφηθούν τα ράμματα. Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα.

Παράλληλα με την ανόρθωση μηρών μπορεί να συζητηθεί με τον πλαστικό χειρουργό να γίνει και επέμβαση για ανόρθωση γλουτών, επίσης ένα από τα πιο δύσκολα και επίμαχα σημεία στο σώμα μιας γυναίκας.

Η ανόρθωση ή η αύξηση των γλουτών δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες και άντρες με επίπεδα ή λιγότερο διαμορφωμένα οπίσθια να αυξήσουν ή να σχηματίσουν καλύτερα αυτή την περιοχή και να επιτύχουν αρμονία μεταξύ του πρόσθιου και οπίσθιου προφίλ τους. Οι ασθενείς νιώθουν πως τα ρούχα τους έχουν καλύτερη εφαρμογή, αισθάνονται πιο ελκυστικοί, η αυτοπεποίθησή τους ενισχύεται.

Σε περιπτώσεις που η προβολή ή το μέγεθος του γλουτού ή της γάμπας είναι ανεπαρκή τότε μπορούμε να τα αυξήσουμε χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα τεχνικών. Η αύξηση αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:

  • με την προσθήκη ενθέματος σιλικόνης αντίστοιχου σχήματος
  • με την πρόσθεση λίπους από άλλη περιοχή τους σώματος – η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει συνδυαστικά με λιποαναρρόφηση
  • με την έγχυση στην περιοχή ενός βραδέως βιοδιασπώμενου υαλουρονικού οξέος (τεχνική MACROLANE) δίνοντας ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα.

Η κάθε τεχνική έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπου καλό θα είναι να συζητηθούν εξειδικευμένα ανά περίπτωση. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως και στην αύξηση των μαστών.

Αυτό που καθορίζει την επιτυχία της επέμβασης είναι η σωστή πληροφόρηση και η κατανόηση εκ μέρους των ενδιαφερομένων για το τι μπορεί να τους προσφέρει. Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άντρες ή γυναίκες κάθε ηλικίας, από τα 18 και άνω, οι οποίοι έχουν καλό περίγραμμα, αλλά ενοχλούνται από το σχήμα και το μέγεθος των γλουτών τους και αναζητούν μεγαλύτερη προβολή.

πηγή: www.iatronet.gr

→Αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με μασάζ

No Comments

Post a Comment