Top

(Μπορώ) να ‘ρθω μαζί σου; Μια παράσταση…βάλσαμο

Lifezone.gr / Σινεμά-Θέατρο  / (Μπορώ) να ‘ρθω μαζί σου; Μια παράσταση…βάλσαμο
(Μπορώ) να ‘ρθω μαζί σου; Μια παράσταση…βάλσαμο

(Μπορώ) να ‘ρθω μαζί σου; Μια παράσταση…βάλσαμο

Εκείνη είναι η 9η πιο πλούσια Ελληνίδα, εικαστικός, μέλος ιδρύματος και είναι μαζί με εκείνον επί 8 χρόνια σε ρετιρέ στο Κολωνάκι…

 

 

Εκείνος είναι γιος προέδρου ΠΑΕ, μπλεγμένος με offshore που προσπαθεί να γλιτώσει πατέρα και εταιρεία. Μπορεί και να είναι gay, σίγουρα όμως είναι asexual.

Η πλήξη δηλώνει παρούσα και έτσι οι δυο τους αποφασίζουν μια βραδιά του καλοκαιριού του 2013 να κάνουν ανταλλαγή συντρόφων με ένα άλλο, άγνωστό τους, ζευγάρι.

Οι τελευταίοι έρχονται από τον Άγιο Αρτέμιο και –θεωρητικά- ανήκουν στον κοινωνικό αντίποδά τους. Το αγόρι είναι ένας από τους χιλιάδες λαϊκούς τραγουδιστές που βγήκαν τα τελευταία χρόνια, το κορίτσι ηθοποιός σε καθημερινό σίριαλ που όμως θέλει να κάνει και θέατρο («Εθνικό, Βογιατζή, Χουβαρδά, ότι να’ ναι»).

Αντί για ανταλλαγή συντρόφων όμως, θα βγουν στην επιφάνεια , κρυμμένες αλήθειες, νευρώσεις, απωθημένα. Την ίδια ώρα που η Αθήνα και η Βουλή καίγονται.

Το ατομικό που γίνεται γενικό, η τελευταία νύχτα της χώρας όπως την ξέραμε ή το ξημέρωμα μιας νέας μέρας;

(Μπορώ) να ‘ρθω μαζί σου; Μια παράσταση…βάλσαμο

Το νέο θεατρικό πόνημα της Αλεξάνδρας Κ, είναι ότι πιο φρέσκο και σημερινό μπορεί να προκύψει. Και είναι γλυκό, με φοβερό χιούμορ, αισιόδοξο, χωρίς να είναι ροζ.

Οι 4 άνθρωποι είναι το μωσαϊκό όλων αυτών που βιώσαμε τόσα χρόνια και κατά μια έννοια και συνυπεύθυνοι για τα σημερινά χάλια μας. Είναι όμως φίλοι μας, διπλανοί μας, μπορεί εσύ και εγώ.

Ο διάλογος είναι ένα απίστευτο κέντημα, το σκηνικό λιτό αλλά και class –άτο και οι 4 νεαροί πρωταγωνιστές , ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Και μετά από 80 λεπτά, που είναι πάνω στην σκηνή, οδηγούνται σε ένα μαγικό φινάλε. Λυτρωτικό, αλλά και αναρχικό , γλυκό και ανθρώπινο. Σε βαθμό, που να μην μπορεί ο θεατής να ξεχωρίσει τα συναισθήματά του: Να δακρύσει από συγκίνηση ή να γελάσει;

Σε μια χώρα που σχεδόν τα πάντα σβήνουν, ευτυχώς στο θέατρο γίνονται πράγματα. Από ένα μικρό, σχεδόν handmade έργο , σε ένα αντίστοιχων διαστάσεων θέατρο, προκύπτει ένα γλυκό, γλυκύτατο βότανο για τις γκρίζες ψυχές μας. Μέσα από το χιούμορ λέει αλήθειες, αλλά προχωράει και ένα ακόμα βήμα παραπέρα, θέτει το ερώτημα «τι κάνεις την επόμενη μέρα»; Στην καταστροφή είναι ωραία, αρκεί να έχεις παρέα, και η τετράδα των ηρώων είναι η παρέα που θα ήθελες να έχεις. Και ας έχουν διαβρωθεί τόσο η αριστοκράτισσα , όσο και το απλό λαϊκό παιδί.

 

Info “Να’ ρθω μαζί σου”

Κωμωδία της Αλεξάνδρας Κ*
Σκηνοθεσία: Κ. Ασπιώτης
Ερμηνεύουν: Λ. Βαρτάνης, Κ. Καϊκής, Ζ. Καραβασίλη, Σ. Μπατσή. Σκην.-κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Θ. Καραμουρατίδης.

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

 

Σπύρος Δευτεραίος

No Comments

Post a Comment