Ψυγείο: Πλήθος βακτηρίων σας απειλεί. Τι να κάνετε…
Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε…
… επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας.
Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!
Ο καθηγητής Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, . δρ Τομ Χάμφρι, δίνει συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:
– Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.
– Το θερμόμετρο του ψυγείου να δείχνει μονίμως τουλάχιστον 4 βαθμούς Κελσίου.
– Να μην γεμίζετε ασφυκτικά το ψυγείο.
– Να μην βάζουμε καυτό φαγητό στο ψυγείο.
– Να το καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα με πολύ ζεστό νερό και απολυμαντικό.
– Να βάζουμε το ωμό κρέας στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, μέσα σε κλειστό δοχείο.
– Κάθε τρόφιμο, είτε μαγειρεμένο είτε ωμό να τοποθετείται σε ξεχωριστό δοχείο.
– Να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.
– Τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν ολοένα και λιγότερα συντηρητικά και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται αυστηρά εντός τριών ημερών.
{jcomments on}