Top

Για άντρες: Δέιτε πως θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας…

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Για άντρες: Δέιτε πως θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας…
images/stories/thema_antres_center.JPG

Για άντρες: Δέιτε πως θα αυξήσετε τη λίμπιντο σας…

Η κούραση, το στρες ή η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι μερικές από τις αιτίες που μπορεί να μειώσουν την λίμπιντό των ανδρών. Δείτε λοιπόν…

 

…πως μπορείτε να την κάνετε να σταθεί και πάλι στο ύψος της.

 

Στρώστε τραπέζι

Υπάρχουν κάποιες τροφές που θα σας ανεβάσουν. Τα οστρακοειδή, το σουσάμι και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσιες πηγές ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι χρήσιμος στην παραγωγή τεστοστερόνης. Ακόμη δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας το ελαιόλαδο που περιέχει βιταμίνη  Ε. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Ακόμη σύμφωνα με ερευνητές από την Αυστραλία, η τριγωνέλλα, ένα φυτό που καλλιεργείται στη Μικρά Ασία, στη Μέση Ανατολή και στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους άνδρες. Στη μελέτη φάνηκε ότι όσοι άνδρες λάμβαναν εκχύλισμα του τριγωνέλλα βελτίωσαν την ερωτική τους ζωή.

Προετοιμάστε το έδαφος

Μην παραλείπετε τα… προκαταρτικά, αφού οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυξάνουν τη ερωτική διέγερση και την επιθυμία. Μην βιάζεστε να προχωρήσετε και απολαύστε τα ερωτικά παιχνίδια που προηγούνται του σεξ. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο “Journal of sex and marital therapy” το 60%  των γυναικών απολαμβάνουν τα προκαταρτικά περισσότερο και από το σεξ.

Άνδρες στο ήλιο!

Η έκθεση μας στον ήλιο, σύμφωνα με έρευνες αυξάνει την ερωτική μας διάθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυσικό φως βοηθάει στην παραγωγή της βιταμίνης D στον οργανισμό μας, η οποία ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον άνδρα με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η λίμπιντο. Μην ξεχνάτε ωστόσο να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις (βλ. αντηλιακό) πριν βγείτε στο φως του ήλιου καθώς μπορεί ο ήλιος να είναι σύμμαχός σας στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης, μπορεί όμως να γίνει εχθρός του δέρματός σας, αν δεν προσέξετε.

Χάστε τα περιττά κιλά

Η μείωση των επιπέδων της ορμόνης τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσει και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας ή προβλήματα στύσης. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους είναι πολύ σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία του ορμονικού συστήματος. Η παχυσαρκία βοηθά στην παραγωγή του ενζύμου αρωματάση, το οποίο μειώνει τα επίπεδα των ανδρογόνων, ενώ αυξάνει αυτά των οιστρογόνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απουσία ερωτικής επιθυμίας. Ακόμη σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο «Journal of Sexual Medicine», η απώλεια βάρους φάνηκε να αυξάνει τη λίμπιντο σε παχύσαρκους διαβητικούς άνδρες που συμμετείχαν σε αυτή.

Χάστε κιλά εύκολα με τους 8 πιο απίθανους τρόπους

Βόλτα στην εξοχή

Ο καθαρός αέρας, αλλά και η απουσία του στρες μπορεί να βοηθήσουν την libido. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ακόμη και λίγη ώρα στην εξοχή μαζί με τη σύντροφό του, είναι αρκετή για να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό ενός άνδρα.

πηγή: Pathfinder

No Comments

Post a Comment