Top

Κοιτάξτε το ρολόι σας(!) για να βελτιώσετε την υγεία σας

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Κοιτάξτε το ρολόι σας(!) για να βελτιώσετε την υγεία σας
roloi_vio

Κοιτάξτε το ρολόι σας(!) για να βελτιώσετε την υγεία σας

Ήρθε η ώρα να νοιώσετε καλύτερα. Προστατεύστε την καρδιά σας, βελτιώστε την υγεία σας και αδυνατίστε «ακούγοντας» το βιολογικό σας ρολόι…

 

Μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερη υγεία, να ασκηθείτε με λιγότερο κόπο και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, να απαλλαγείτε από το άσθμα, να αδυνατίσετε ή να δυναμώσετε την καρδιά σας, απλά ανακαλύπτοντας ποια είναι η κατάλληλη ώρα. Συντονίστε το βιολογικό σας ρολόι και βοηθήστε τον οργανισμό σας να δουλεύει σαν… ρολόι.

Για την υγεία σας

 

Κάνε σφράγισμα το απόγευμα

Η επίδραση των παυσίπονων και της αναισθησίας έχει μεγαλύτερη διάρκεια το απόγευμα από ότι νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με έρευνα οι ενέσεις  λιδοκαίνης  που κάνει ο οδοντίατρος είναι πιο αποτελεσματικές και κρατούν τα νεύρα «μουδιασμένα» έως και πέντε φορές περισσότερη ώρα, όταν γίνονται νωρίς το απόγευμα από ό,τι όταν γίνονται το πρωί.

Μετρήστε την πίεση σας το πρωί και το βράδυ

Σε γενικές γραμμές η πίεση αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα το βράδυ όταν πέφτουμε στο κρεβάτι και στα υψηλότερα όταν ξυπνάμε. Αν μετράτε την πίεση μόνοι σας μόνο μία φορά τη μέρα, δεν θα βοηθήσετε το γιατρό σας να έχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης σας και να αποφασίσει κατά πόσο χρειάζεστε αγωγή για υπέρταση. Το καλύτερο είναι να μετράτε την πίεση σας το πρωί και μία φορά το απόγευμα.

Για το αδυνάτισμα

 

Ζυγιστείτε Παρασκευή και Δευτέρα πρωί

Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι ακολουθούν δίαιτες αδυνατίσματος, τα Σαββατοκύριακα αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν κιλά.  Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον προτείνει- αν κάνουμε δίαιτα- να ζυγιζόμαστε την Παρασκευή και μάλιστα να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε το πρωί( το βάρος μας είναι πιο αντιπροσωπευτικό αυτές τις ώρες επειδή δεν έχουμε φάει). Αυτή η συνήθεια θα μας προσφέρει την πληροφόρηση που χρειαζόμαστε για να μην το ρίξουμε έξω με το φαγητό το Σαββατοκύριακο. Η επόμενη φορά που θα ζυγιστούμε πρέπει να είναι η Δευτέρα, ώστε να διορθώσουμε τυχόν απόκλιση από το στόχο που έχουμε βάλει.(σας ενδιαφέρει: Χάστε κιλά με 8 απίθανους τρόπους)

Γυμναστείτε το απόγευμα

Αν θέλετε να βελτιώσετε το σώμα σας  και τη φυσική σας κατάσταση, η καλύτερη ώρα είναι το απόγευμα. Σύμφωνα με έρευνες, η αντοχή και η δύναμη μας κυμαίνονται κατά 5% σε υψηλότερα επίπεδα το απόγευμα, σε σχέση με τις πρωινές ώρες και έτσι η άσκηση επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Φάτε βραδινό νωρίς

Οι έρευνες των ειδικών επιβεβαιώνουν τη λαϊκή φήμη ότι αν τρώμε το βράδυ έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουμε κιλά. Οι ειδικοί για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό εξέτασαν δύο ομάδες ποντικιών. Τάιζαν την πρώτη ομάδα σε φυσιολογική ώρα με σχετική απόσταση από την ώρα του ύπνου, ενώ τάιζαν τη δεύτερη ομάδα ποντικών την ώρα που κανονικά τα ζώα θα έπρεπε να κοιμούνται.  Η ομάδα αυτή είχε διπλάσιο βάρος από την πρώτη στο τέλος της έρευνας. Αν νομίζετε ότι τα κάνετε όλα  καλά όσον αφορά τη διατροφή σας, αλλά δεν χάνετε βάρος δοκιμάστε να φάτε μια ώρα νωρίτερα από αυτή που συνηθίζατε.

Για την καρδιά σας

 

Πάρτε τα φάρμακά σας το απόγευμα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (η ασπιρίνη) που χορηγείται και  για την καρδιά, λαμβάνεται το απόγευμα μειώνονται οι πιθανότητες γαστρορραγίας. Επιπλέον εκείνη την ώρα προστατεύει καλύτερα την καρδιά σας. Ο λόγος; Ο κίνδυνος να υποστεί κανείς καρδιακό επεισόδιο, είναι υψηλότερος το πρωί σε σχέση με το βράδυ. Μάλιστα είναι 3 φορές υψηλότερος τις ώρες από τις 6 το πρωί μέχρι το απόγευμα. Αν λοιπόν λάβετε την ασπιρίνη το βράδυ, μέχρι το πρωί τα επίπεδα του φαρμάκου θα κυμαίνονται  στο μέγιστο επίπεδο ώστε να σας προστατεύσουν.

Για τις αλλεργίες και το άσθμα

 

Εξεταστείτε το πρωί για άσθμα

Η καλύτερη ώρα να εξεταστείτε για το άσθμα είναι το πρωί. Οι κρίσεις άσθματος συνήθως επιδεινώνονται μεταξύ 2 με 5 τα ξημερώματα, επομένως, αν μόλις ξυπνήσετε επισκεφτείτε το γιατρό σας, τα αποτελέσματα της εξέτασης σας θα είναι πιο αντιπροσωπευτικά, αφού το άσθμα σας θα βρίσκεται περίπου στη χειρότερη του φάση. Οι γυναίκες επειδή είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρές κρίσεις άσθματος πριν την περίοδο, αυτή η φάση αποτελεί το καλύτερο χρονικό διάστημα για να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό.

Πάρτε το αντιαλλεργικό σας  το βράδυ

Τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η μύτη που «τρέχει», τα φταρνίσματα και ο βήχας συνήθως επιδεινώνονται το πρωί και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να τα αποφύγουμε είναι να πάρουμε τα φάρμακά μας το βράδυ, πριν πέσουμε στο κρεβάτι.(σας ενδιαφέρει: Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες…οικογενειακώς)

Βγείτε βόλτα το απόγευμα

Οι περισσότεροι αλλεργικοί αντιμετωπίζουν έξαρση στα συμπτώματα τους το πρωί. Επιπλέον το απόγευμα τα δέντρα εκλύουν μεγαλύτερη ποσότητα γύρης με το πρώτο φως τις ημέρας,  ενώ το χόρτο απελευθερώνει τη γύρη το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα έχει κατακάτσει στο έδαφος, επομένως αργά το απόγευμα όταν τα επίπεδα της γύρης είναι χαμηλότερα στην ατμόσφαιρα, είναι η καλύτερη ώρα για βόλτες.

 

Για περισσότερη ενέργεια

 

Κοιμηθείτε νωρίς το μεσημέρι

Η υπνηλία που νοιώθετε μετά το μεσημεριανό γεύμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φάγατε πολύ για μεσημεριανό, αλλά ίσως σημαίνει ότι το βιολογικό σας ρολόι σας λέει ότι πρέπει να πάρετε έναν σύντομο υπνάκο.

 

No Comments

Post a Comment