Top

Τι χαρακτήρα έχεις; Μάθε τώρα τι θα πάθεις…

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Τι χαρακτήρα έχεις; Μάθε τώρα τι θα πάθεις…
images/stories/t-xaraktiras-eisai.JPG

Τι χαρακτήρα έχεις; Μάθε τώρα τι θα πάθεις…

Είσαι ανταγωνιστικός χαρακτήρας, απαισιόδοξος, καταπιεσμένος ή με εμμονή στο παρελθόν; Δες από τι μπορεί να αρρωστήσεις

Αρκετές έρευνες έχουν συνδέσει ορισμένες παθήσεις με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Πολλοί πιστεύουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένες παθήσεις. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτο αφού μπορεί κάποιο πρόβλημα υγείας να παρουσιάζεται ως ψυχοσωματικό αλλά στην ουσία να οφείλεται σε κάποιο οργανικό αίτιο.  Για αυτό το λόγο επισκεφτείτε πρώτα τον γιατρό σας και αφού σας αποκλείσει το παθολογικό αίτιο για το πρόβλημα σας τότε μόνο να προσπαθήσετε να το επιλύσετε ως ψυχοσωματικό με εναλλακτικούς τρόπους.

Ποιος από τους παρακάτω χαρακτήρες είστε;

Συσσωρευμένος θυμός και εμμονή στο παρελθόν:

Τα άτομα που νιώθουν έτσι έχουν μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσουν υπέρταση.

Δεν μπορούν με τίποτα να ξεχάσουν όσα τους έχουν κάνει οι άλλοι αλλά και να συγχωρέσουν εύκολα μνημονεύοντας συνέχεια παλιότερα γεγονότα. Αυτό τους…ανεβάζουν την πίεση αργώντας παράλληλα να επανέλθουν στα επιτρεπτά επίπεδα.

Έχετε άγχος, δυσκολία προσαρμογής σε κοινωνικές ομάδες;

Τα άτομα αυτά μπορεί να εμφανίσουν στο μέλλον σπαστική κολίτιδα (Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου).

→Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την σπαστική κολίτιδα

Τα κύρια συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας είναι δυσκοιλιότητα και διάρροια. Η δυσκοιλιότητα συμβολίζει ένα άτομο συγκρατημένο και καθόλου ανοιχτό στους γύρω του, ενώ η διάρροια συμβολικά δείχνει ένα άτομο που δίνει απλόχερα αλλά διακατέχεται από έντονο φόβο απόρριψης.

→Δυσκοιλιότητα τέλος φυσικά! (Όχι άλλα… βιβλία στο WC)

→Γαστρεντερίτιδα: Μάθετε τα παντα και αντιμετωπίστε την

 

Είστε καταπιεσμένος, ανταγωνιστικός ή τελειομανής;

Άτομα που διακατέχονται από αυτά τα συναισθήματα δύναται στο μέλλον να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι χαρακτήρες αυτοί έχουν, σύμφωνα πάντα με μελέτες, μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν στηθάγχη ή έμφραγμα σε σχέση με τα υπόλοιπα άτομα. Αν μάλιστα ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει τις χαρές της ζωής τότε έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του αίματος στα αγγεία(ισχαιμία) κάτι που οδηγεί σε προβλήματα στον καρδιακό μυ.

Είστε αγχώδης και δεν προσαρμόζεστε εύκολα νέες καταστάσεις;

Αυτό που μπορεί να εμφανίσουν τα άτομα με αυτόν τον χαρακτήρα είναι έλκος στομάχου και δωδεκαδάκτυλου.

Το έλκος δημιουργείται από την πίεση. Έτσι τα άτομα που δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα σε νέες καταστάσεις πιέζονται, δεν μπορούν εύκολα να τις αντιμετωπίσουν κάνοντας παράλληλα αρνητικές σκέψεις που μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα ακόμη και στο στομάχι. Το έλκος βρίσκεται σε έξαρση όταν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας αλλά και σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Είστε απαισιόδοξοι ή έχετε τάσεις κατάθλιψης;

Έρευνες που διεξήγαγαν επιστήμονες συμπέραναν ότι άτομα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και κυρίως όσοι καταπιέζουν τα συναισθήματα τους ενδεχομένως να  αντιμετωπίζουν υψηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.

Υπάρχει η θεωρία ότι όλα αυτά τα συναισθήματα έχουν ως αποτέλεσμα τα κύτταρα να υπέρ-δραστηριοποιούνται, να αυξάνονται και να δημιουργούν όγκους ορισμένες φορές κακοήθεις. Σύμφωνα μάλιστα με τον Γάλλο επιστήμονα Μισέλ Μουαρό όταν υπάρχει σεξουαλική καταπίεση (π.χ  σε μοναστήρια) εμφανίστηκαν μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου στα γεννητικά όργανα και σε κοινότητες που επικρατούσε ο νόμος της σιωπής ήταν αυξημένα τα κρούσματα καρκίνου του λάρυγγα.

Πες μου τι τρως να σου πω… τι έχεις!

→Ποια θεραπεία ταιριάζει καλύτερα στο ζώδιο σας;

→Νέα έρευνα: Εξασκηθείτε και… ευτυχήστε!

 

No Comments

Post a Comment