Top

Οι ειδικοί μας μαθαίνουν τα οφέλη του βελονισμού

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Οι ειδικοί μας μαθαίνουν τα οφέλη του βελονισμού
velonismos

Οι ειδικοί μας μαθαίνουν τα οφέλη του βελονισμού

Ο βελονισμός θεωρείται αποτελεσματκός από τους επιστήμονες και από τους ασθενείς αφού βοηθάει στην αντιμετώπιση δεκάδων παθήσεων…

 

Ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική μέθοδος από την Κίνα με πανάρχαιες ρίζες που στοχεύει στη θεραπεία πλήθους προβλημάτων υγείας. Σκοπός του βελονισμού είναι να ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια του οργανισμού με την εισαγωγή σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος λεπτών βελόνων ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί.

Είναι μια μέθοδος αναγνωρισμένη παγκοσμίως που κερδίζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερους θαυμαστές και στην Ελλάδα. Σε πολλές χώρες ο βελονισμός συνδυάζεται με την κλασική ιατρική και στις Η.Π.Α μάλιστα 2/3 πανεπιστήμια έχουν περιλάβει τον βελονισμό στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των φοιτητών. Η κινέζικη αυτή τεχνική έχει ταχτοποιήσει  περίπου 500 σημεία στο σώμα που μπορούν να εφαρμόσουν οι βελόνες.

Τι θεραπεύει ο βελονισμός;

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ μας βοηθάει να αποβάλουμε τις  “κακές” συνήθειες καθώς και να περιορίσουμε τις συνέπειες της σύγχρονης ζωής αλλά και διατροφής μας.

Βοηθάει σε πολλά προβλήματα υγείας όπως, ασθμα, αϋπνία, αρθρίτιδα, ημικρανίες, ρινίτιδα, κρυολόγημα, κώφωση, χρόνια ιγμορίτιδα, νευραλγίες, αυχενικό σύνδρομο, μυωπία, πονόδοντος, δερματικά προβλήματα, αιμορροΐδες, ακράτεια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα), οσφυαλγίες. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην διακοπή του καπνίσματος, του αλκοόλ αλλά και στην απώλεια βάρους. Ακόμη μπορεί να τονώσει τον αδύναμο οργανισμό , να αναζωογονήσει αλλά και να σταματήσει τον οξύ πόνο.

Τι να περιμένω στην πρώτη συνεδρία;

Ο βελονισμός ηλικίας 4.000 ετών μπορεί πλέον να γίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Κατά την πρώτη σας επίσκεψη ο βελονιστής αφού καταγράψει το ιστορικό σας θα σας εφαρμόσει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σας (ανάλογα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε) από 5-10 βελόνες. Η μέθοδος είναι ανώδυνη για τον ασθενή και η συνεδρία διαρκεί περίπου 45 λεπτά,  ενώ για να δείτε αποτελέσματα θα πρέπει να κάνετε από 5 συνεδρίες και πάνω ανάλογα με το πρόβλημα υγείας ή θέμα που σας απασχολεί.

Αν σας ενδιαφέρει ο βελονισμός και θέλετε να μάθετε περισσότερα έχετε μια μοναδική ευκαιρία:  Το “XV παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού βελονισμού” που θα διεξαχθεί από 24-27 Μαΐου στην Αθήνα, στο Ευγενίδιο ίδρυμα:

“Το συνέδριο αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του ιατρικού βελονισμού, που είναι η μακροβιότερη μέθοδος στην ιστορία της ιατρικής και της κτηνιατρικής, ξεκίνησε στην Κίνα και εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Ο ιατρικός βελονισμός αποτελεί μία φυσική μέθοδο θεραπείας χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό και με εφαρμογή σε μεγάλο εύρος προβλημάτων υγείας. Στο συνέδριο της Αθήνας, παράλληλα με το επιστημονικό κομμάτι, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διάδοση του βελονισμού στο ευρύ κοινό, τόσο με ημερίδες ενημέρωσης (με διαλέξεις και δωρεάν θεραπείες σε αριθμό συμμετεχόντων), όσο και με την λειτουργία έκθεσης προϊόντων και υπηρεσιών βελονισμού, ήπιων μορφών θεραπείας και ευεξίας.

Συγκεκριμένα,   θα γίνουν δύο κεντρικές ομιλίες με θέμα το βελονισμό και θα  επακολουθήσουν δωρεάν θεραπείες-γνωριμία με τη μέθοδο, με κεντρικό θέμα “ΥΓΕΙΑ-ΕΥΕΞΙΑ” που θα αφορούν: άγχος, διακοπή καπνίσματος, αυχεναλγία, μείωση βάρους και κόπωση. Η έκθεση θα περιλαμβάνει προϊόντα βελονισμού (βελόνες, βιβλία, συσκευές ηλεκτροβελονισμού κλπ), φαρμακευτικά ή μη σκευάσματα υγείας (ομοιοπαθητικά, φυτικά, συμπληρώματα διατροφής κλπ.), προϊόντα διατροφής (χυμοί, παιδικές τροφές, βιολογικά προϊόντα κλπ.), προϊόντα ομορφιάς (φυτικά καλλυντικά, laser, διαθερμίες κλπ) και τέλος προϊόντα τόνωσης (βιταμίνες, βιολογικά τσάγια, αρωματοθεραπεία κλπ.). Η έκθεση, οι διαλέξεις-κοινού και οι θεραπείες θα είναι δωρεάν για το κοινό.”

Περισσότερες πληροφορίες στο

www.icmart2012.org και www.samag.gr

 

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment