Top

5 εκπληκτικοί και φυσικοί τρόποι να νικήσετε τον πόνο

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / 5 εκπληκτικοί και φυσικοί τρόποι να νικήσετε τον πόνο
αντιμετωπίστε τον πόνο φυσικά

5 εκπληκτικοί και φυσικοί τρόποι να νικήσετε τον πόνο

Νικήστε τον πόνο με φυσικούς, αλλά 100% αποτελεσματικούς τρόπους και ανακουφιστείτε από αυτόν χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας 

 

Πόνοι στη μέση, οστεοαρθρίτιδα, πονοκέφαλοι τάσης, φιμπρομυαλγία, πόνοι στον αυχένα, στρες, ρευματοειδής αρθρίτιδα και ισχιαλγία, ημικρανίες: Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά  με φυσικούς τρόπους.  Μασάζ, ύπνωση, ο βελονισμός και η γιόγκα υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, αρκεί να γίνουν με το σωστό τρόπο.

 

1. Μασάζ

 

Που βοηθάει: Πόνοι μέσης, οστεοαρθρίτιδα, πονοκέφαλοι τάσης, φιμπρομυαλγία, πόνοι στον αυχένα.

Τι λένε οι ειδικοί: Η θεραπεία με μασάζ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών και της σεροτονίνης δύο ορμόνες που θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού και ρυθμίζουν τη διάθεση μας, ενώ μειώνουν τα επίπεδα ορμονών στρες. Το μασάζ μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε μοριακό επίπεδο, συμβάλλοντας στην «ενεργοποίηση» ή την «απενεργοποίηση» των γονιδίων που σχετίζονται με τη φλεγμονή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

 

2. Γνωστική- συμπεριφορική θεραπεία

Που βοηθάει: Mπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε  τους πόνους σας, και μπορεί επίσης να μειώσει το στρες, που επιδεινώνει πολλά είδη πόνου.

 

Τι λένε οι ειδικοί: Η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι μια θεραπευτική  προσέγγιση που λειτουργεί καλύτερα για το χρόνιο πόνο . Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικά πιο αποτελεσματική από ό, τι οι συνήθεις θεραπείες για τα άτομα με πόνους σε εκτεταμένες περιοχές του σώματός τους,  σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η μείωση του στρες δεν βοηθούν μόνο στη μείωση του πόνου, αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτώματων όταν φουντώνουν.

 

3. Βελονισμός

Που βοηθάει: Χρόνιοι πόνοι στη μέση, ημικρανίες, πονοκέφαλοι τάσης, φιμπρομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ισχιαλγία.

Τι λένε οι ειδικοί: Η αρχαία πρακτική του βελονισμού, όπου μικροσκοπικές βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα μας, εστιάζει στη διόρθωση των ανισορροπιών της ενέργειας που είναι γνωστή ως chi ή qi στο σώμα μας. Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Neuroscience, έδειξε ότι η προσεκτική τοποθέτηση των βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού επηρεάζει τη δραστηριότητα της αδενοσίνης, ενός αμινοξέος που ενεργοποιείται στο δέρμα μετά από κάποιο τραυματισμό και διευκολύνει την έλευση του πόνου.

 →Οι ειδικοί μας μαθαίνουν τα οφέλη του βελονισμού

 

4. Yoga

Που βοηθάει: Πόνοι στη μέση, ημικρανίες,  αρθρίτιδα.

Τι λένε οι ειδικοί: Όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα άτομα που έπασχαν από οσφυαλγία  και έκαναν γιόγκα δύο φορές την εβδομάδα για δύο μήνες, ανέφεραν 42% μείωση του πόνου και 46% μείωση των συμπτωμάτων μελαγχολίας ή κατάθλιψης. Η μελέτη  δημοσιεύθηκε σε  ιατρικό περιοδικό. Αν και δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί η γιόγκα μειώνει τον πόνο στην πλάτη, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι βοηθήσει στη βελτίωση της αντιμετώπισης του άγχους, και αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι το άγχος μπορεί να επιδεινώσει το σύμπτωμα του πόνου.

 →Δασκάλα γιόγκα μας προτείνει ασκήσεις κατά του στρες

→5 μύθοι για το στρες που πρέπει να γνωρίζετε!

 

5 .Ύπνωση

 

Που βοηθάει: Πόνοι χαμηλά στη πλάτη και φιμπρομυαλγία

Τι λένε οι ειδικοί: Η υπνοθεραπεία συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των συνιστώμενων θεραπειών για τον πόνο στην πλάτη από την αμερικανική εταιρεία πόνου. Πως όμως λειτουργεί; Η υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται για να προκαλέσει μια κατάσταση της συνείδησης που χαρακτηρίζεται από βαθιά χαλάρωση κατά την οποία ο εγκέφαλος είναι δεκτικός στις πληροφορίες που θα προσπαθήσει να του «εμφυσήσει» ο υπνοθεραπευτής. Στη συνέχεια ο ασθενής καθοδηγείται από τον υπνοθεραπευτή να επικεντρώσει την προσοχή του στη θεραπεία και την ανακούφιση του πόνου.

→ Η υπνοθεραπεία και πως μας βοηθάει σε…15 σημεία!

→Ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Αντιμετωπίστε τη…φυσικά{jcomments on}

No Comments

Post a Comment