Top

Η τροφή που σας χαρίζει υγεία:(πρόληψη-θεραπεία)

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Η τροφή που σας χαρίζει υγεία:(πρόληψη-θεραπεία)
Ποιο είναι το Νο1 ελιξίριο υγείας; Που θα το βρείτε!

Η τροφή που σας χαρίζει υγεία:(πρόληψη-θεραπεία)

Υπάρχει μια τροφή που περιέχει σύμφωνα με τους ειδικούς το ελιξίριο για όλες τις παθήσεις. Γνωρίστε το τώρα…

 

 

Τα ψάρια χάρη στα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό για την υγεία μας. Μάθετε ποιες παθήσεις μπορούν να προλάβουν ή να θεραπεύσουν τα ιχθυέλαια και που κάνουν καλό τα ψάρια και τα ιχθυέλαια τους!

 

Γνωρίζετε ότι….

*Όλα τα ιχθυέλαια περιέχουν  ω3  λιπαρά οξέα που είναι πολυακόρεστα λιπαρά πολύ σημαντικά και απαραίτητα για την υγεία.

*Το σκουμπρί, ο σολομός, η πέστροφα, οι σαρδέλες και φρέσκος τόνος, τα οποία είναι γνωστά ως τα λιπαρά ψάρια, είναι οι πλουσιότερες πηγές.

→Τα 5 καλύτερα ψάρια και πως να τα διαλέξετε

*Υπάρχουν διάφοροι τύποι των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά τα βασικά οφέλη για την υγεία πιστεύεται ότι προέρχονται από τα  ω-3 λιπαρά οξέα, DHA και EPA.

*Οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, εκ των οποίων θα πρέπει να είναι ένα λιπαρό ψάρι (μια μερίδα είναι 140 γραμμάρια περίπου). Αυτή η ποσότητα μας παρέχει μια ημερήσια πρόσληψη 450mg EPA και DHA

*Τα EPA και DHA έχουν διαφορετικούς ρόλους στον οργανισμό. Μελέτες δείχνουν ότι το DHA είναι πιο σημαντικό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, στον αμφιβληστροειδή και για  τα βρέφη, ενώ το EPA είναι πιο σημαντικό για την υγεία των αγγείων

 

Ποιο είναι το Νο1 ελιξίριο υγείας; Που θα το βρείτε!

Τα παχιά ψάρια είναι πλούσια σε “καλά” λιπαρά ω-3

 

 

Προβλήματα και παθήσεις που μπορεί να θεραπεύσουν ή να προλάβουν…

Πρόωρος τοκετός

Μελέτες που έγιναν σχετικά με την κατανάλωση λιπαρών ψαριών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δείχνουν μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Πρέπει όμως να προσέχετε γιατί τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να έχουν βιταμίνη Α, η οποία σε υψηλή ποσότητα στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα κατάλληλο για την εγκυμοσύνη, αν προτιμήσετε συμπλήρωμα αντί να τρώτε ψάρι. Σε κάθε περίπτωση αν είστε έγκυος θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές για την κατανάλωση λιπαρών ψαριών άλλαξαν πρόσφατα από μία φορά την εβδομάδα, σε δύο ή τρεις μερίδες την εβδομάδα. Αμερικανοί ειδικοί συνιστούν τη λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην εγκυμοσύνη, καθώς μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου, καθώς και του μωρού.

Αρθρίτιδα

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι υποφέρουν απο ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να αποκομίσουν πολλά οφέλη από τα ιχθυέλαια. Η Catherine Collins, επικεφαλής διαιτολόγος στο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου, στο Λονδίνο, λέει: «Τα έλαια των ψαριών έχουν αντιφλεγμονώδη δράση που καταπολεμά την αιτία πόνου στις αρθρώσεις και βοηθούν  το σώμα να χειρίζεται τον πόνο. Δεν μπορείτε όμως να ωφεληθείτε, αν ακολουθείτε μια διατροφή γεμάτη από ωμέγα-6 λιπαρά οξέα  και κορεσμένα λίπη. Τα έλαια  αυτά μπορούν να εξουδετερώσουν τις ευεργετικές επιδράσεις των ιχθυελαίων.

→Το συστατικό της θάλασσας που προστατεύει τις αρθρώσεις μας

Καρδιαγγειακές παθήσεις

Η αντιφλεγμονώδη δράση των ιχθυελαίων έχει επίσης πολλά οφέλη για την καρδιά. Μειώνουν τις φλεγμονές των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές νόσους. Υπάρχουν πολλές μεγάλες μελέτες το διάστημα των τελευταίων 30 ετών, που δείχνουν οτι τα ιχθυέλαια μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού, ειδικά σε ασθενείς που έχουν υποστεί προηγουμένως καρδιακή προσβολή, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

→Δυνατή καρδιά, επίπεδη κοιλιά στο…λεπτό!

→Θέλεις να γλιτώσεις το έμφραγμα; Κλείσε τα αυτιά σου

Προβλήματα όρασης

Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και στην αποτροπή της επιδείνωσης της όρασης, σε περιπτώσεις όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση που προκαλεί βλάβη στο κέντρο του ματιού και μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Από μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard στην οποία συμμετείχαν 38.000 γυναίκες προέκυψε ότι εκείνες που λάμβαναν περισσότερα ιχθυέλαια αντιμετώπιζαν 38% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη πάθηση των ματιών σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν λιγότερα.

→Τα βλέπετε όλα; Κάντε τα τεστ για τα μάτια και μάθετε

Χρήσιμα και στην ανάπτυξη των βρεφών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά το πρώτο έτος του παιδιού, όταν ο εγκέφαλος είναι πιο εύπλαστος. Αν θηλάζετε το σώμα σας θα παράγει ω-3 λιπαρά ανεξάρτητα από τη διατροφή σας, αν πάλι δίνετε έτοιμο γάλα τα περισσότερα είναι εμπλουτισμένα με λιπαρά οξέα.

Καρκίνος

Αν και οι επιδράσεις της διατροφής όσον αφορά στον καρκίνο είναι πολύπλοκες,  έρευνες δείχνουν ότι τα ιχθυέλαια μπορεί να έχουν προληπτική επίδραση στον καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Αν και ο λόγος είναι άγνωστος, ενδέχεται  να έχει να κάνει με τη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με αλλαγές στα κύτταρα που οδηγούν σε καρκίνο και στο ότι τα ιχθυέλαια παρέχουν βιταμίνη D, που βοηθάει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού  στον εντοπισμό των καρκινικών κύτταρων εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους.

Αλτσχάιμερ και μνήμη

Έχουν παρατηρηθεί χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ», υποστηρίζουν οι ειδικοί αλλά δεν γνωρίζουν αν τα χαμηλά επίπεδα είναι η αιτία της νόσου ή το αποτέλεσμα αυτής.

→ Φυσική ενίσχυση της μνήμης με το MemoVigor2

Το Memovigor είναι το μόνο φυσικό σκεύασμα που διατηρεί και ενισχύει τη μνήμη. Αποτελεί μοναδική σύνθεση 18 φυσικών συστατικών με βιταμίνες συμπλέγματος Β, που βοηθούν τα νευρικό σύστημα, αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από βλάβες τα εγκεφαλικά κύτταρα, φωσφωλιπίδια, τα οποία είναι βασικά δομικά συστατικά των εγκεφαλικών κυττάρων, Ginkgo Biloba και μύρτιλλο.

Memovigor2 Front

→Αλτσχάιμερ: Έλληνες ανακάλυψαν μέθοδο για την πρόληψη του

→Λιπαρά: Μειώστε τα «κακά», αυξήστε τα «καλά»

→Καθυστερήστε την γήρανση με 5 ισχυρά βότανα και έλαια

Ποιό είναι το κλειδί της μακροζωίας;

 

No Comments

Post a Comment