Top

4 συχνά ατυχήματα στο κρεβάτι! Τι να κάνετε…

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / 4 συχνά ατυχήματα στο κρεβάτι! Τι να κάνετε…
προλάβετε τα ατυχήματα στο σεξ!

4 συχνά ατυχήματα στο κρεβάτι! Τι να κάνετε…

Συμβαίνουν κατά την ερωτική πράξη και μπορούν να σας προκαλέσουν αναστάτωση και μελλοντικά προβλήματα. Προλάβετε τα ή αντιμετωπίστε τα…

 

 

Πάθος, ερωτισμός και ικανοποίηση είναι μερικές από τις λέξεις που ίσως έρχονται στο νου σας όταν σκέφτεστε το σεξ. Ορισμένες φορές ωστόσο το σεξ μπορεί να μας απογοητεύσει αλλά και να μας αναστατώσει (με την αρνητική έννοια). Δεν αναφερόμαστε στο κατά πόσο σας ικανοποίησε ο/η σύντροφός σας, αλλά στα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στην σεξουαλική πράξη. Ατυχήματα που μπορεί να χαλάσουν τη στιγμή αλλά και ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία τη δική σας αλλά και του/ της συντρόφου σας.

Τα 4 πιο γνωστά προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ένα ερωτικό ζευγάρι είναι:

 

1. Ο πονοκέφαλος δε λέει να σας αφήσει

Ο πονοκέφαλος πριν, μετά ή και κατά τα διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δεν είναι κάτι ασύνηθες. Οι γυναίκες συνήθως παραπονιούνται για πονοκέφαλο πριν ενώ οι περισσότεροι άνδρες αναφέρουν πονοκέφαλο μετά τη σεξουαλική πράξη και ορισμένες φορές και πριν από αυτή. Ο λόγος που μπορεί να προκληθεί πονοκέφαλος σε άνδρες και γυναίκες είναι η μειωμένη ή αυξημένη ερωτική επιθυμία αλλά και το άγχος που έχουν κυρίως οι άνδρες και συνδέεται με την επίδοση που θα έχουν. Ακόμη το στρες, οι καταχρήσεις (αλκοόλ, τσιγάρα), αλλά και η υπέρταση μπορεί να είναι αιτίες για έναν δυνατό πονοκέφαλο.

Τι να κάνετε: Αν είναι ένας απλός πονοκέφαλος πάρτε ένα παυσίπονο, αν έχετε ημικρανία μην καταναλώσετε καφεΐνη (τσάι, καφέ), αναψυκτικά, πορτοκαλάδα και τυρί. Αν ο πονοκέφαλος οφείλεται στο στρες προσπαθήστε να χαλαρώσετε μιλώντας για τα προβλήματα που σας απασχολούν με το έτερον σας ήμισυ. Τέλος αν ο πονοκέφαλος είναι απλώς μια δικαιολογία για να αποφύγετε το σεξ τότε υπάρχουν βαθύτεροι ψυχολογικοί λόγοι που πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν με τη συμπαράσταση του/της συντρόφου σας. Αν επιμένει θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό.

 

2. Όταν το σεξ μπορεί να πονέσει

Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από μια ερωτική πράξη μια γυναίκα μπορεί να αισθανθεί πόνο (δυσπαρευνία). Κάτι τέτοιο σύμφωνα με έρευνες μπορεί να συμβεί σε 1 στις 4 γυναίκες  και μάλιστα σε διάστημα ενός εξαμήνου σε συχνότητα μια με δύο φορές. Ο κολεοσπασμός ακόμη είναι ένα είδος δυσπαρευνίας στον οποίο υπάρχει έντονος σπασμός των μυών γύρω από τον κόλπο με αποτέλεσμα το πέος να μην μπορεί να εισέλθει σωστά και ομαλά.

 

Τι να κάνετε: Αν μια γυναίκα πονάει στο σεξ, αυτό μπορεί να οφείλεται σε οργανικά αίτια ή και σε ψυχολογικά. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτεί τον γυναικολόγο της που αφού την εξετάσει θα διαπιστώσει αν υπάρχει ενδομητρίωση, λοιμώξεις, ορμονικές διαταραχές ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω ο γυναικολόγος θα σας δώσει και την ανάλογη θεραπεία. Αν τώρα μετά τις εξετάσεις διαπιστωθεί ότι δεν είναι οργανικά τα αίτια ο γιατρός θα συστήσει έναν ειδικό για να αντιμετωπιστεί το ψυχολογικό κομμάτι του προβλήματος. Ο φόβος, το άγχος, η κακή σχέση με τον/την σύντροφο αλλά και άλλα προβλήματα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να υγρανθεί σωστά ο κόλπος και επομένως θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

 

Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ. Αντιμετώπιση-αίτια-εξετάσεις

 

3. Το προφυλακτικό έσπασε!

 

Το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει κατά την εκσπερμάτωση, να εισχωρήσει μέσα στην γυναίκα, αλλά και να αφαιρεθεί με λάθος τρόπο. Αν συμβεί κάτι από αυτά τότε είναι πιθανό αν δεν λάβετε τα μέτρα σας να έχετε μια πιθανή εγκυμοσύνη που μπορεί να μην την επιθυμείτε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας.

Τι να κάνετε: Η πρώτη κίνηση είναι να ενημερώσετε άμεσα τον γυναικολόγο σας προκειμένου να λάβετε ίσως το χάπι της επόμενης ημέρας, το οποίο θα πρέπει να πάρετε εντός 3 ημερών. Με το χάπι αυτό «μπλοκάρεται» η είσοδος του ωαρίου στην μήτρα, έτσι αποτρέπεται η ωορρηξία και δεν μπορεί να γίνει γονιμοποίηση. Για να λάβετε το χάπι της επόμενης ημέρας πρέπει να είστε σίγουροι ότι είστε κοντά σε ημέρες ωορρηξίας και αφού πρώτα ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Για να αποφύγετε να βρεθείτε σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην αγορά προφυλακτικού όσο και κατά την χρησιμοποίηση του. Να αγοράζετε προφυλακτικά που δεν έχουν εκτεθεί στον ήλιο και να κοιτάτε πάντα την ημερομηνία λήξης τους. Σε ότι αφορά την εφαρμογή του προφυλακτικού στο πέος θα πρέπει να γίνεται με προσοχή γιατί μπορεί να σκιστεί ή και να μην τοποθετηθεί σωστά.

4. Η θλάση πέους

 

Κατά την σεξουαλική πράξη μια απότομη κίνηση του άντρα ή και της γυναίκας μπορεί να τραυματίσει το πέος. Αν η αντιμετώπιση δεν είναι άμεση τότε μπορεί να εμφανιστεί οίδημα, μελάνιασμα και μελλοντικά ο άντρας υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσει προβλήματα στύσης.

→Στυτική δυσλειτουργία. Μάθετε τα πάντα

Τι να κάνετε: Ο άνδρας που υπέστη θλάση στο πέος θα πρέπει να επισκεφτεί ανδρολόγο ο οποίος θα κάνει αποτίμηση της ζημιάς. Αν η θλάση είναι σοβαρή μπορεί να χρειαστεί χειρουργείο για να αφαιρεθεί το αιμάτωμα. Για να μη βρεθείτε ποτέ σε αυτή τη θέση αποφύγετε στάσεις στο σεξ που προκαλούν πόνο αλλά και τοποθετούν το πέος σε αντίθετη κατεύθυνση από το φυσιολογικό.

→Μάθετε ποια είναι η Νο1 αιτία της ανδρικής στειρότητας

→Νέο τσιπ μετρά την ανδρική γονιμότητα

No Comments

Post a Comment