Top

Τριχοφυΐα: Αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Τριχοφυΐα: Αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά!
Αντιμετωπίστε την αυξημένη τριχοφυία, αλλά όχι έτσι!

Τριχοφυΐα: Αντιμετωπίστε την άμεσα και αποτελεσματικά!

Οι τρίχες σε διάφορα σημεία του σώματος σας… περιορίζουν και σας αναστατώνουν; Μάθετε πως θα κερδίσετε τη «μάχη» κατά της τριχοφυΐας…

 

Η έντονη τριχοφυΐα και γενικά η τριχοφυΐα σε άτριχες περιοχές του σώματος εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες μετά τα 18 έτη. Η υπερβολική τριχοφυία σε σώμα και πρόσωπο ταλαιπωρούν τις γυναίκες με το κερί, τις μηχανές αποτρίχωσης και τα ξυραφάκια να αναλαμβάνουν δράση. Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί την έντονη τριχοφυΐα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί συμβατικά και εναλλακτικά; Το lifezone σας ενημερώνει για να αποκτήσετε ένα σώμα απαλλαγμένο από τις ενοχλητικές τρίχες ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και κινήσεις.

Τα είδη της τριχοφυΐας

*Υπερτρίχωση: Εμφανίζεται και στα 2 φύλα και είναι η τριχοφυΐα σε ολόκληρο το σώμα, ακόμη και σε σημεία που κανονικά δεν αναπτύσσονται τρίχες.

*Δασυτριχισμός: Αυτό το είδος τριχοφυΐας εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες και αναπτύσσεται έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, πόδια, χέρια και στην περιοχή του στήθους και κοιλιάς. Δασυτριχισμό εμφανίζουν συνήθως οι γυναίκες πάνω από 60 ετών γιατί δεν έχουν οιστρογόνα  και είναι συχνότερος σε γυναίκες αραβικής, μεσογειακής και ισπανικής καταγωγής.

Τι μπορεί να προκαλέσει τριχοφυΐα;

· Είναι φυσιολογικό ιδίως μετά την εμμηνόπαυση οι γυναίκες να παρουσιάζουν δασυτριχισμό σε ήπια μορφή.  Τα οιστρογόνα μειώνονται με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση ανδρικών ορμονών.

· Η λήψη κάποιων φαρμάκων μπορεί να είναι η βασική αιτία που μπορεί να αυξηθούν οι τρίχες σε ορισμένα σημεία του σώματος. Κάποια αντιυπερτασικά φάρμακα αλλά και ανοσοκατασταλτικά μπορεί να έχουν αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

· Κάποιοι μέθοδοι αποτρίχωσης (ξύρισμα, κρέμες) απαλλάσσουν το σώμα από την τριχοφυΐα, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζοντας στα σημεία αυτά ένα ενοχλητικό χνούδι.

·Σε αρκετές γυναίκες η υπερτρίχωση εμφανίζεται λόγω του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών.

Τι είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών;

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η συνηθέστερη ορμονική διαταραχή για τις γυναίκες. Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις υπογονιμότητας οφείλονται στο σύνδρομο ενώ επηρεάζει περίπου 7-8 εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη που βρίσκονται στο στάδιο της αναπαραγωγής. Χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία ορμονών, αλλά και συσσώρευση μικρών κύστεων γύρω από την ωοθήκη, αύξηση των ανδρογόνων και γενικά από μεταβολικές ανωμαλίες. Δεν είναι γνωστό τι μπορεί να δημιουργήσει τις πολυκιστικές ωοθήκες με ορισμένους επιστήμονες ωστόσο να υποστηρίζουν ότι έχει κληρονομικές ρίζες.

Ορισμένα από τα συμπτώματα είναι: ακατάστατη περίοδος ή και απουσία της, υψηλή πίεση, υπογονιμοτητα, αύξηση τριχοφυΐας, αυξημένο βάρος, υψηλή χοληστερίνη, ροχαλητό και κοιλιακός πόνος. Η διάγνωση μπορεί να γίνει γρήγορα με ένα υπερηχογράφημα των ωοθηκών και η αντιμετώπιση του, σε σχέση με παλιότερα που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση, μπορεί να γίνει τώρα και με φαρμακευτική αγωγή ανάλογα με την περίπτωση. Σημαντικό ακόμη για την αντιμετώπιση του συνδρόμου είναι η  άσκηση αλλά και η ισορροπημένη διατροφή.

Τι θα σας πει ο γιατρός…

Ο γιατρός θα σας κάνεις εξετάσεις αίματος. Αν είστε κάτω των 30 ετών και έχετε δασυτριχισμό ο γιατρός θα θέλει να διαπιστώσει τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών για να αποκλείσει το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Αν τελικά τα επίπεδα είναι υψηλά, τότε μπορεί να σας χορηγήσει κάποιο φάρμακο που «μπλοκάρει» τις επιδράσεις των ορμονών και βοηθάει στην αντιμετώπιση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Αν τώρα η τριχοφυΐα είναι ανεπιθύμητη ενέργεια κάποιου φαρμάκου τότε ο γιατρός σας μπορεί να σας αλλάξει την φαρμακευτική αγωγή.

Τρόποι αντιμετώπισης…

 

*Αποχρωματισμός: Οι γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα συνήθως κάνουν αποχρωματισμό των τριχών. Με αυτή τη μέθοδο δεν αφαιρούνται οι τρίχες αλλά μειώνεται σημαντικά το χρώμα τους με αποτέλεσμα να μη φαίνονται.

* «Τσάι» μέντα: Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγαν Τούρκοι επιστήμονες αν μια γυναίκα καταναλώνει καθημερινά 2-3 φλιτζάνια «τσάι» μέντας ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με την αυξημένη τριχοφυΐα, πέφτουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και έτσι το πρόβλημα ενδεχομένως να περιοριστεί.

*Λέιζερ: Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες. Με το λέιζερ επιβραδύνεται ή και σταματάει η ανάπτυξη τριχών χωρίς μάλιστα να προκαλεί βλάβη στην περιοχή που εφαρμόζεται. Το λέιζερ έχει ένα κόκκινο φως που απορροφάται από τις τρίχες και σε πολύ μικρό ποσοστό από το δέρμα. Τη μέθοδο αυτή επιλέγουν κυρίως οι γυναίκες με τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

*Ζάχαρη και λεμόνι: Ανακατεύετε σε ένα μπολ ζάχαρη, 1 λεμόνι και λίγο νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζετε το μείγμα. Αφού στεγνώσει το τραβάτε όπως θα κάνατε με το κερί. Επειδή το μείγμα, σε αντίθεση με το λιωμένο κερί , είναι κρύο δε θα έχε καμία παρενέργεια στο δέρμα σας και δε θα σας ερεθίσει. Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα. Για πιο ασφαλή και καλύτερα αποτελέσματα επισκεφτείτε ινστιτούτο ομορφιάς που εφαρμόζει αυτή τη φυσική μέθοδο αποτρίχωσης.

* Ηλεκτρόλυση: Οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης του προσώπου που γίνεται με τη διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος διαμέσου της τρίχας. Γίνεται μόνο από ειδικούς.

Άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι: Οι αποτριχωτικές κρέμες και η ορμονική θεραπεία αποκατάστασης. Οι γυναίκες που λαμβάνουν γυναικείες ορμόνες μειώνουν δραστικά τα προβλήματα τριχοφυΐας, στην περίπτωση που υπάρχει απουσία ή μείωση των γυναικείων ορμονών.

 

→Αποτρίχωση με laser: Λύστε όλες σας τις απορίες

Τριχόπτωση τέλος. Φυσικές λύσεις

→Τριχόπτωση: Πότε ευθύνεται ο κύκλος σας;

→Διαβάστε πως δεν θα πάθετε ο,τι και η Ναόμι Κάμπελ. Δείτε φώτο

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment