Top

Ακμή; Αλλεργίες; Δυσάρεστη αναπνοή; Ανάψτε τα φώτα!

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ακμή; Αλλεργίες; Δυσάρεστη αναπνοή; Ανάψτε τα φώτα!
Το φως θεραπεύει δεκάδες παθήσεις!

Ακμή; Αλλεργίες; Δυσάρεστη αναπνοή; Ανάψτε τα φώτα!

Όλα στο φως! Διαβάστε πως οι ειδικοί αξιοποιούν το φώς για τη θεραπεία δεκάδων παθήσεων και πως μπορεί να μας βοηθήσει

 

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια… φωτεινή ιδέα: Να θεραπεύουν δεκάδες παθήσεις μέσω του φωτός. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το φως του ήλιου για τον οργανισμό μας, αν λαμβάνουμε βέβαια τις κατάλληλες προφυλάξεις. Οι ειδικοί τώρα χρησιμοποιούν το φως για τη θεραπεία πλήθους παθήσεων και συμπτωμάτων όπως το εγκεφαλικό, τη ρινίτιδα, τη δυσάρεστη αναπνοή, μέχρι και τον καρκίνο.

Οι δερματολόγοι υπήρξαν από τους πρώτους ειδικούς που χρησιμοποιούν το φως για θεραπεία, μέσω μιας μεθόδου την οποία αποκαλούν φωτοθεραπεία, η οποία αντιμετωπίζει διάφορες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.

Οι ψυχίατροι χρησιμοποιούν το φως για να θεραπεύσουν την εποχική κατάθλιψη και να ρυθμίσουν τη διάθεση των ασθενών τους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μπορεί να θεραπεύσει το φως…

Πόνοι στη μέση:

Το μπλε φως που έχει όλο και περισσότερες ιατρικές εφαρμογές χρησιμοποιείται επιτυχώς για την ανακούφιση από τους πόνους στη μέση. Μάλιστα ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης έχουν αναπτύξει ένα patch το οποίο εκπέμπει μπλε φως και τοποθετείται στην περιοχή για την αντιμετώπιση του πόνου.

→Αυτές είναι οι στάσεις που διώχνουν τον πόνο!

Δύσοσμη αναπνοή:

Το μπλε φως χρησιμοποιείται επίσης και για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής. Η συσκευή που εκπέμπει μπλε φως και χρησιμοποιείται από τους οδοντίατρους για τη λεύκανση των δοντιών έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τα βακτήρια που βρίσκονται στο σάλιο και ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.

→Κακοσμία στόματος: Βάλτε τέλος τώρα!

Εγκεφαλικά:

Το υπέρυθρο κόκκινο φως που χρησιμοποιείται και στα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάκαμψη έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό το είδος φωτός έχει την ιδιότητα να περνάει με ευκολία από το τριχωτό της κεφαλής και το κρανίο, να φθάνει στον εγκέφαλο και να ενισχύει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων, σύμφωνα με τους ειδικούς από τα πανεπιστήμια του Harvard και της Βοστώνης.   Ακόμη άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της νόσου αλτσχάιμερ.

→Σούπερ-χάπι θα μπορεί να σώζει χιλιάδες ζωές

Έκζεμα:

Η υπεριώδης ακτινοβολία, αυτή δηλ. που χρησιμοποιείται για το μαύρισμα όταν κάνουμε σολάριουμ, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του δέρματος. Αν και η ακτινοβολία αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε υψηλές δόσεις, σε φυσιολογικές δόσεις, πιστεύεται ότι μειώνει  τη φλεγμονή, βοηθώντας στη θεραπεία πολλών δερματικών προβλημάτων, όπως έκζεμα, ακμή, ψωρίαση και λεύκη. Ακόμη από μελέτη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gasthuisberg, στο Βέλγιο, διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην συγκεκριμένη ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τον κνησμό (φαγούρα) του δέρματος κατά 60%.

biogreen gel

→Ξηροδερμία: Συμβουλές για να μη “στεγνώνει” το δέρμα σας

→Μήπως σας ενοχλούν τα… ρούχα σας; 7 άμεσες λύσεις

Πυρετός εκ χόρτου – αλλεργική ρινίτιδα:

Ένα ειδικό φως που εισχωρεί μέσα στη μύτη μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, μειώνοντας τη φλεγμονή στο εσωτερικό της μύτης που προκαλείται από κάποιο αλλεργιογόνο, όπως γύρη, σκόνη ή μούχλα. Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα είδος του φωτός που παρέχει μια ανώδυνη, αλλά υψηλής έντασης ακτινοβολία βαθιά μέσα στη μύτη.

→5 σημάδια ότι είστε αλλεργικοί και τι πρέπει να κάνετε

rinomad-plagio

Έλκη (πληγές):

Τα χρόνια έλκη (πληγές), συμπεριλαμβανομένων των διαβητικών ελκών στα κάτω άκρα και τα έλκη κατακλίσεως, έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με το φως.
Σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Huddinge, της Στοκχόλμης, δείχνει ότι ένας συνδυασμός του κόκκινου φωτός και υπέρυθρης ακτινοβολίας, αυξάνει  τα ποσοστά επούλωσης των ελκών κατά 54%, ενώ και αυξάνει την περιοχή  επούλωσης του έλκους κατά 90% μέσα σε πέντε εβδομάδες.

→Πώς θα καταλάβω αν μια πληγή έχει μολυνθεί;

Καρκίνος:

Οι γιατροί χρησιμοποιούν φως για την καταπολέμηση του καρκίνου σε ένα είδος θεραπείας που ονομάζεται φωτοδυναμική θεραπεία. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, με τη βοήθεια ενός ειδικού φάρμακου το οποίο καθιστά τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στο φως.

→Καρκίνος δέρματος: Οι κίνδυνοι, η πρόληψη και η προστασία


Επιληψία:

Η χρήση του φωτός θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα, μη επεμβατική θεραπεία για την επιληψία. Οι ειδικοί ερευνούν το κατά πόσο το λευκό φως θα μπορούσε να αποτελέσει μια θεραπεία για τους ανθρώπους των οποίων οι κρίσεις είναι ανεπαρκώς ελεγχόμενες με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα.

Έλκος στομάχου:

Μια συσκευή που θα διαχέει το εσωτερικό του στομάχου με μπλε φως θα μπορούσε να είναι μια νέα θεραπεία για το έλκος.
Το φως σκοτώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για το έλκος και μιας μορφής καρκίνου του στομάχου. Η νέα συσκευή που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού,  ένα βακτήριο που μολύνει  περισσότερο από το ένα τέταρτο των ανθρώπων σε κάποια φάση.

No Comments

Post a Comment