Top

5 κόλπα για νεανικό και λαμπερό δέρμα

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / 5 κόλπα για νεανικό και λαμπερό δέρμα
5 κόλπα για νενικό και λαμπερό δέρμα

5 κόλπα για νεανικό και λαμπερό δέρμα

Η άνοιξη έχει μπει ημερολογιακά και ήδη το μυαλό πολλών γυναικών ταξιδεύει στο καλοκαίρι. Στο σημερινό επιστημονικό άρθρο…

 

…θα διαβάσετε 5 κόλπα για να διατηρείσετε το πρόσωπο σας νεανικό αλλά και λαμπερό.

Βαθύς καθαρισμός & θεραπεία ενυδάτωσης

Βαθύς καθαρισμός προσώπου με απολέπιση – ατμό και στη συνέχεια θεραπεία άμεσης ενυδάτωσης με εξειδικευμένα προϊόντα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με χρήση μάσκας για ανανέωση του δέρματος και επιδερμική σύσφιγξη.

Αποτέλεσμα: καθαρή & λαμπερή επιδερμίδα, πιο υγιή όψη.

Ιατρικό peeling νέας γενιάς

Επιφανειακό, μεσαίο ή βαθύ θα είναι το peeling νέας γενιάς που θα χρειαστείτε ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Το δέρμα αρχίζει να αποφολιδώνεται 24-48 ώρες μετά το peeling, ώστε νέο δέρμα να αντικαταστήσει τις επιφανειακές στοιβάδες εντός 7-10 ημερών.

Αν υπάρχει πρόβλημα ακμής, ο ιατρός εφαρμόζει τη «φωτοπνευματική» θεραπεία, όπου μέσω μιας κεφαλής αναρροφάται το σμήγμα από τους πόρους και στη συνέχεια εκπέμπει ευρέου φάσματος φως που δρα κατά του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής.

Αποτέλεσμα: θεαματική βελτίωση της όψης του δέρματος, μείωση λεπτών ρυτίδων και των προβλημάτων της ακμής, λάμψη και αναδόμηση της επιδερμίδας.

Laser σε συνδυασμό με ειδική προετοιμασία λεύκανσης

Mέσω χιλιάδων μικροδεσμών laser, δημιουργούμε μικροσκοπικές βαθιές στήλες ανάπλασης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα παλαιά επιδερμικά κύτταρα με τις αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικών βλαβών και να ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανάπλασης. Εφαρμόζεται σε ασθενείς με ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες.

Για καλύτερα αποτελέσματα και μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να συνδυαστεί με ειδική προετοιμασία λεύκανσης βάσει συγκεκριμένης ιατρικής συνταγής 2-4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία με laser.

Αποτέλεσμα: gold standard στην αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, σημαντική βελτίωση και στις ραγάδες.

– Ετερόλογη ή αυτόλογη μεσοθεραπεία

Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία εγχέουμε στο δέρμα, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, αυξητικούς παράγοντες κλπ., ενώ στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, αξιοποιούμε το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς – συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων και λευκοκυττάρων – ενισχύοντάς το με ενεργοποιητή αυξητικών παραγόντων.

Αποτέλεσμα: σύσφιγξη δέρματος και έντονη αναζωογόνηση και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, καθώς και απάλυνση των ρυτίδων, λόγω του ότι το ίδιο το δέρμα ξεκινά από μόνο του τη διαδικασία επούλωσής του.

Botox σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη μέθοδο για άμεση χαλάρωση των συσπάσεων του μετώπου που δημιουργούν ρυτίδες. Το botox είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη η οποία δρα στο μυ εμποδίζοντας τις συσπάσεις. Η διαφορά στο αποτέλεσμα έγκειται στην τεχνική που εφαρμόζει ο κάθε ιατρός. Εκτός από το μέτωπο, το botox εφαρμόζεται στην περιοχή των φρυδιών, κυρίως στο μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια, στο οβάλ του προσώπου (το ονομαζόμενο “Nefertiti Lift” για τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα χαλάρωσης στο συγκεκριμένο σημείο), καθώς και στο λαιμό.

Για διόρθωση των ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα χείλη, στις ρινοπαρειακές πτυχές, για τονισμό περιγράμματος και όγκου χειλιών, αλλά και για «γέμισμα» των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου, προτείνεται η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Αποτέλεσμα: απάλυνση των ρυτίδων έκφρασης αλλά και θαυμάσια μέθοδος πρόληψης και αντιγήρανσης εφόσον το ξεκινήσετε όταν το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά και όταν οι επαναλήψεις γίνονται στα χρονικά διαστήματα που πρέπει.

Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός Χειρουργός

πηγή: iatropedia.gr

No Comments

Post a Comment