Top

Πως θα κρατήσω τη δουλειά μου; 5 χρήσιμες συμβουλές

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Πως θα κρατήσω τη δουλειά μου; 5 χρήσιμες συμβουλές
Πως θα κρατήσω τη δουλειά μου; 5 χρήσιμες συμβουλές

Πως θα κρατήσω τη δουλειά μου; 5 χρήσιμες συμβουλές

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να χάσει τη δουλειά του. Αν νομίζετε ότι η πιθανότητα μειώνεται…

 

 

 

…να βρεθείτε από τη μια μέρα στην άλλη άνεργοι μόνο και μόνο επειδή πηγαίνετε πρώτοι στο γραφείο και φεύγετε τελευταίοι, πρέπει να μάθετε ότι αυτό δεν αρκεί πια…

 Διαβάστε τι παραπάνω μπορείτε να κάνετε για να μην κινδυνεύσει η θέση σας:

Περνάτε απαρατήρητοι

Με τον τρόπο αυτό περιορίζετε τις πιθανότητες να χάστε τη δουλειά σας. Μην εμπλέκεστε σε έριδες  με τους συναδέλφους σας. Όσο καλός και αν είναι κάποιος στη δουλειά του, δεν έχει πολλές πιθανότητες να «κρατήσει» τη θέση του, αν είναι διαρκώς ο πρωταγωνιστής του κάθε καβγά που γίνεται στο γραφείο. Μην ξεχνάτε ότι οι διευθυντές αποφεύγουν όσους προκαλούν προβλήματα και εντάσεις στον εργασιακό χώρο. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιτάτε μόνο τη δουλειά σας και να κρατάτε όσο γίνεται πιο χαμηλό προφίλ. Έτσι θα έχετε διπλό όφελος,  θα οικοδομήσετε φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας και από την άλλη θα είστε αρεστοί στους προϊσταμένους σας.

 

Πρόθυμοι μεν, αλλά…

Μπορείτε να είστε πολύ πρόθυμοι, να δείχνετε υπερβάλλοντα ζήλο σε ό,τι σας αναθέτουν οι προϊστάμενοι σας, αλλά καλό είναι να μην επιδεικνύετε  υπερβολικά αυτήν την τάση σας στους συναδέλφους σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι σχέσεις με αυτούς και να γίνετε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» του γραφείου. Αν συμβεί αυτό, ο προϊστάμενος σας μπορεί να γίνει αποδέκτης παραπόνων για το πρόσωπό σας. Οι διευθυντές εξάλλου επιθυμούν εργαζόμενους που προσαρμόζονται εύκολα στην ομάδα και έχουν καλές σχέσεις με τους συναδέλφους τους. Επιπλέον καλό είναι να παίρνετε παραπάνω δουλειά, αλλά με στρατηγική, μη λέτε «ναι» σε όλα, γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε και αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος σας.

 

Μην παραπονιέστε

Τα παράπονα κάθε μέρα στο γραφείο του διευθυντή όσο δικαιολογημένα και αν είναι, του προκαλούν «πονοκέφαλο» και ένα ακόμη πρόβλημα που πρέπει να λύσει.  Προσπαθήστε λοιπόν να τον απασχολείτε μόνο για σοβαρά ζητήματα που αφορούν αυστηρά το αντικείμενο της εργασίας σας και που δεν μπορείτε να λύσετε μόνοι σας (ο απαίσιος τρόπος που σας μίλησε ο συνάδελφός  το πρωί δεν είναι μέσα σε αυτά). Μην γκρινιάζετε στους συναδέλφους σας για το μικρό μισθό σας ή για το πόσο πολύ δουλεύετε, γιατί είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι κάποια στιγμή τα παράπονα αυτά θα φθάσουν και στα αυτιά των προϊσταμένων σας.

 

Προσέχετε τι γράφετε

Πρόσφατα γράφτηκε στις εφημερίδες ότι μια εργαζόμενη απολύθηκε λόγω… υπερβολικής χρήσης του Facebook. Το πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε νόμιμη την απόλυση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Μην αναρτάτε λοιπόν σχόλια στο facebook ή στα άλλα sites Κοινωνικής δικτύωσης, αφού δεν τα βλέπουν μόνο οι φίλοι σας, αλλά και ο διευθυντής σας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους επειδή έγραψαν ότι βαριούνται να δουλεύουν ή παρόμοια σχόλια στο διαδίκτυο.

 

Γίνετε απαραίτητοι

Για να αξίζετε τα λεφτά που παίρνετε κάθε πρώτη του μηνός, δεν αρκεί ένα πτυχίο που πήρατε πριν κάποια χρόνια, χρειάζεται να αναβαθμίζετε συνεχώς τις γνώσεις σας και να αποκτάτε χρήσιμες ικανότητες. Ικανότητες που μπορούν να εξελίξουν τη θέση σας στην εταιρεία και να σας καταστήσουν απαραίτητους σε αυτή. Προσπαθήστε να μαθαίνετε διαρκώς περισσότερα πράγματα για το αντικείμενό σας, από όσα γνωρίζουν οι συνάδελφοί σας. Αν χρειαστεί κάντε σεμινάρια ή κάποιο μεταπτυχιακό. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τη δουλειά σας, τόσο πιο πολύτιμοι γίνεστε.

 →Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (“Burn Out”)

→Έρευνα: Πως ο δ/ντης σας μπορεί να σας γλιτώσει από εμφραγμα

→4 εθισμοί που μπορεί να μην γνωρίζετε ότι έχετε!

→Ποιά επαγγέλματα “καίνε” τις περισσότερες θερμίδες

{jcomments on}

 

No Comments

Post a Comment