Top

Η υγεία σας σε δυο ρόδες. Τι να προσέξετε αν οδηγείτε μηχανάκι

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Η υγεία σας σε δυο ρόδες. Τι να προσέξετε αν οδηγείτε μηχανάκι
Προστατεύστε την υγεία σας στην μηχανή

Η υγεία σας σε δυο ρόδες. Τι να προσέξετε αν οδηγείτε μηχανάκι

Όταν οδηγείτε μηχανή εκτός από την οδική ασφάλεια, πρέπει να μεριμνήσετε και για την υγεία σας. Συγκεκριμένα…


 

…διαβάστε: πως θα προστατεύστε την υγεία σας πάνω στη μηχανή; Πως θα αποφύγετε ή θα αντιμετωπίσετε μια ψύξη; Πόσο κινδυνεύει η μέση σας από το μηχανάκι και τι μπορείτε να κάνετε για να την προστατεύσετε; Για ποιον επιπλέον λόγο είναι καλό να φοράτε κράνος;

Αντιμετωπίστε την «ψύξη»: Σε περίπτωση ψύξης μπορείτε να βάλετε στην περιοχή κάποια ειδική αλοιφή, να πάρετε κάποιο απλό παυσίπονο ή να χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό επίθεμα. Το καλό ντύσιμο μπορεί  να σας προστατεύσει από ψύξη και κάποιο κρυολόγημα που μπορεί να «πυροδοτηθεί» και από την πτώση του ανοσοποιητικού εξαιτίας του κρύου αέρα το χειμώνα.  Το χειμώνα καλό είναι να φοράτε ισοθερμικές φανέλες που  διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία σας και μπουφάν με ενισχύσεις στα άκρα, ώστε να προστατεύονται επαρκώς τα γόνατα και οι αγκώνες σας σε περίπτωση πτώσης.

→Ψύξη στη μέση ή τον αυχένα; Αντιμετωπίστε τη…φυσικά

→16 συμβουλές για τη γρίπη και το κρυολογήμα

Προφυλάξτε τη μέση σας: Σε καταστήματα με είδη μοτοσικλέτας θα βρείτε ειδικές ζώνες που προστατεύουν τη  μέση από τους κραδασμούς . Ακόμη η μηχανή σας είναι θετικό να έχει πολύ καλές αναρτήσεις, οι οποίες θα απορροφούν τους κραδασμούς.

Μην καταπονείτε τις αρθρώσεις: Ένα συχνό  πρόβλημα που έχουν οι οδηγοί μηχανής είναι οι τενοντίτιδες που προκαλούνται στους αγκώνες και στους ώμους και κύριο σύμπτωμα τους είναι ο πόνος που εμποδίζει τις κινήσεις. Ένας επίδεσμος μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση. Η ξεκούραση είναι επίσης σημαντική. Αν  τα συμπτώματα επιμένουν μπορείτε να βάλετε κάποια αλοιφή τοπικά ή να πάρετε κάποιο αντιφλεγμονώδες αφού συμβουλευτείτε το γιατρό. Για να μετριάσετε το ενδεχόμενο προβλημάτων καθίστε καλά πάνω στη μηχανή με τους αγκώνες σας να σχηματίζουν ορθή γωνία καθώς πιάνετε το τιμόνι, και τους καρπούς σας ελαφρώς λυγισμένους.

Το κράνος και… τα μάτια σας : Καλό είναι να έχετε κατεβασμένο το τζάμι του κράνους όταν οδηγείτε αν δεν φοράτε γυαλιά. Τα γυαλιά ή το τζάμι  του κράνους μπορούν  να προστατεύσουν τα μάτια σας από κάποιο ξένο σώμα  που μπορεί να σας μπει στο μάτι την ώρα που οδηγείτε, αλλά και από τον ερεθισμό και την ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσει ο αέρας στα μάτια σας.

Τα 4… μην: Αποφύγετε να οδηγήσετε : *Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι. * Αν έχετε καταναλώσει  αλκοόλ.* Αν υπάρχει παγετός στο δρόμο. Αν παίρνετε φάρμακα που φέρνουν υπνηλία ή μειώνουν τα αντανακλαστικά σας.

→ Ο πιο καλός ο… οδηγός: Βάλε μπροστά την υγεία!


No Comments

Post a Comment