Top

Βιταμίνες και Πρωτεΐνες: Ποιος ο ρόλος τους στο σώμα μας;

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Βιταμίνες και Πρωτεΐνες: Ποιος ο ρόλος τους στο σώμα μας;
gh

Βιταμίνες και Πρωτεΐνες: Ποιος ο ρόλος τους στο σώμα μας;

Για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού χρειάζονται στοιχεία που τα λαμβάνουμε από τροφές ή…

…από συμπληρώματα διατροφής. Οι βιταμίνες για παράδειγμα βρίσκονται σε μικρές ποσότητες στις περισσότερες τροφές και βοηθούν σε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού. Από την στιγμή λοιπόν που ο οργανισμός δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του, υπάρχουν στο εμπόριο και διατροφικά συμπληρώματα τα οποία ονομάζονται πολυβιταμινούχα. Στο lifehelp.gr μπορείτε να βρείτε βιταμίνες με ένα κλικ, οι οποίες θα ενισχύσουν σημαντικά την ευεξία του οργανισμού σας.

 

Αν ο οργανισμός δεν έχει τις απαραίτητες βιταμίνες….

Οι επιπτώσεις στην υγεία είναι σοβαρές και συγκεκριμένα προκαλείται αβιταμίνωση, η οποία στα μικρά παιδιά μπορεί να εμποδίσει μία υγιή ανάπτυξη. Εξάλλου, οι ποσότητες που χρειάζονται για να είναι ένας οργανισμός γερός είναι λίγες. Αν θέλουμε να λέμε ότι ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, με βιταμίνες τότε η κατανάλωση φυτικών και ζωικών τροφών είναι απαραίτητη.

Δείτε εδώ δύο πολύ αξιόλογες προτάσεις:

·Omega 3-6 με βιταμίνη Ε 

·ISO ACTIVE με βιταμίνη Β 

Πρωτεΐνες – ένα λιθαράκι στην υγεία μας

Ο ρόλος τους είναι σημαντικός στον οργανισμό, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν νέους ιστούς και να αποκαταστήσουν αυτούς που προϋπήρχαν στον οργανισμό μας και ήταν φθαρμένοι. Ανάμεσα στις βασικότερες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες είναι το μοσχαρίσιο κρέας, το γάλα, το ρύζι, το ψάρι, ο αστακός, το συκώτι, τα καλαμάρια, το άσπρο ψωμί κ.ά. Δείτε μια μεγάλη ποικιλία από πρωτεΐνες και επιλέξτε το προϊόν εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες του οργανισμού σας.

Εν ολίγοις προσφέρουν στον οργανισμό:

·Ενέργεια όμοια με αυτή των υδατανθράκων

·Ενισχύουν την φυσική άμυνα του οργανισμού

Ένας συνδυασμός από όλα τα παραπάνω προσφέρει στον οργανισμό μας ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από ουσίες που χρειάζεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

 

No Comments

Post a Comment