Top

Ανησυχητικά στοιχεία: Χάνονται μωρά από λάθος διάγνωση

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Ανησυχητικά στοιχεία: Χάνονται μωρά από λάθος διάγνωση
Ανησυχητικά στοιχεία: Χάνονται μωρά από λάθος διάγνωση

Ανησυχητικά στοιχεία: Χάνονται μωρά από λάθος διάγνωση

Εκατοντάδες γυναίκες μπορεί να χάνουν υγιή μωρά κάθε χρόνο, επειδή έχει λανθασμένα διαγνωστεί ότι έχουν υποστεί αποβολή, προειδοποιούν οι ειδικοί

Τα σύγχρονα τεστ εγκυμοσύνης είναι πλέον τόσο ευαίσθητα με αποτέλεσμα οι γυναίκες να ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες πολύ νωρίς, και εξαιτίας του φόβου της αποβολής πηγαίνουν στο νοσοκομείο σε πολύ πιο πρώιμο στάδιο εγκυμοσύνης από ό, τι στο παρελθόν.

Επειδή όμως ο έλεγχος που γίνεται στο νοσοκομείο δεν μπορεί συχνά να ανιχνεύσει τα πρώτα σημάδια της ζωής, μπορεί οι γιατροί να αποτύχουν να αντιληφθούν τους κτύπους της καρδιάς του εμβρύου, γεγονός που τους οδηγεί να αφαιρέσουν ένα υγιές έμβρυο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE).

Η καθηγήτρια γυναικολογίας Mary Ann Lumsden Mary του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης που βοήθησε να αναπτυχθούν νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο NICE, ανέφερε ότι σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, η λανθασμένη διάγνωση ήταν το αποτέλεσμα των εξαιρετικά ευαίσθητων τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Daily Telegraph, η καθηγήτρια γυναικολογίας υποστηρίζει ότι είχε δει λάθη που έγιναν από τους γιατρούς, οι οποίοι είχαν ενεργήσει πάρα πολύ πρώιμα.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του οργανισμού NICE παροτρύνουν τους γιατρούς να μην αντιδρούν τόσο ακαριαία και να μην αφαιρούν το έμβρυο στις πρώτες 13 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι γυναίκες θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται ότι ενδέχεται να κυοφορούν ένα υγιές μωρό, ακόμη και όταν ο έλεγχος αποτυγχάνει να εντοπίσει οποιεσδήποτε θετικές για τη ζωή ενδείξεις.

πηγή: Pathfinder

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment