Top

Αλλεργικό άσθμα: Λύστε όλες σας τις απορίες

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Αλλεργικό άσθμα: Λύστε όλες σας τις απορίες
Αλλεργικό άσθμα: Λύστε όλες σας τις απορίες

Αλλεργικό άσθμα: Λύστε όλες σας τις απορίες

Λύστε τις απορίες σας για το αλλεργικό άσθμα και πάρτε ανάσα αντιμετωπίζοντας το σωστά και έγκαιρα. Διβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε…

 

 

Το φθινόπωρο και την άνοιξη οι αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση, όμως σε κάποιους είναι πιστός σύντροφος όλο το χρόνο.

1. Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα που εκδηλώνετε αν πάσχετε από άσθμα είναι:  δύσπνοια,  βήχας , σφίξιμο στο στήθος,  και ενδέχεται να εμφανίζονται εποχικά ή όλο το χρόνο. Συχνά πυροδοτούνται και μετά από κάποια επίμονη σωματική προσπάθεια που καταβάλατε ή μετά από άσκηση. Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα ίσως πάσχετε από αλλεργικό άσθμα, ιδιαίτερα αν εκδηλώνονται όταν έρχεστε σε επαφή με κάποια ουσία που έχετε διαπιστώσει ότι σας ενοχλεί.

2. Πώς γίνεται η διάγνωση;

Για να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία πρέπει να γίνει πρώτα ή διάγνωση του άσθματος. Η διάγνωση γίνεται με αλλεργικά δερματολογικά τεστ, σπειρομέτρηση και αιματολογικές εξετάσεις. Με τα δερματικά τεστ  μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιες ουσίες (αλλεργιογόνα) μας προκαλούν άσθμα.

3. Τι μπορεί να μου το προκαλεί;

Το αλλεργικό βρογχικό άσθμα συνήθως οφείλεται στα ακάρεα οικιακής σκόνης, τα αλλεργιογόνα κατοικιδίων ζώων,  μύκητες, γύρη κ.α. Η έκθεση σε αυτά τα αλλεργιογόνα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση αλλεργικής αντίδρασης σε ορισμένα άτομα. Μια από αυτές τις αλλεργικές αντιδράσεις είναι και το άσθμα.

4. Το αλλεργικό άσθμα είναι κληρονομικό;

Είναι πιθανότερο να εκδηλώσει κάποιος άσθμα αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Oι ενήλικοι με οικογενειακό ιστορικό άσθματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

5. Μπορεί κανείς να απαλλαγεί οριστικά από το αλλεργικό άσθμα;

Με τη βοήθεια της ανοσοθεραπείας, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς συμπτώματα του άσθματος. Ωστόσο αν τα αλλεργιογόνα στα οποία έχει ευαισθησία είναι πολλά η πιθανότητα να απαλλαγεί από τα συμπτώματα τους άσθματος είναι μικρότερη.

6. Μπορεί ο καιρός να επιδεινώσει μια κρίση αλλεργικού άσθματος;

Οι βαρομετρικές και καιρικές μεταβολές μπορεί να συμβάλουν στην πυροδότηση μιας κρίσης. Η βροχή από την άλλη μπορεί να αποσοβήσει μια κρίση καθώς  παρασύρονται με τη βροχή  στο έδαφος τα αλλεργιογόνα του περιβάλλοντος όπως η γύρη και οι μύκητες.

7. Μπορεί το αλλεργικό άσθμα να απειλήσει τη ζωή μου;

Σε σπάνιες περιπτώσεις εφόσον δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με την κατάλληλη αγωγή, μπορεί να αποτελέσει μια απειλητική για τη ζωή του ασθενούς κατάσταση. Με  την κατάλληλη θεραπεία ωστόσο μπορεί κάποιος που έχει άσθμα να ζήσει μια καλή ποιότητα ζωής.

tustop-webbanner-2 copy

5 σημάδια οτι είστε αλλεργικοί

 
 
 
RINOMAD20ORIZONTIO

No Comments

Post a Comment