Top

Όλη η αλήθεια για την οδοντική λεύκανση

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Όλη η αλήθεια για την οδοντική λεύκανση
Όλη η αλήθεια για την οδοντική λεύκανση

Όλη η αλήθεια για την οδοντική λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις λόγω των αποτελέσματων της σε ένα μόνο ραντεβού…

 

 

Γράφει η Θεοδώρα Σκούρα, αισθητικός οδοντίατρος

Η λεύκανση των δοντιών γίνεται με χαμηλό κόστος αλλά συχνά προβληματίζει τον ενδιαφερόμενο η ασφάλεια της μεθόδου καθώς πολλοί φοβούνται ότι η διαδικασία θα φθείρει τα δόντια και τα ούλα.


Πρέπει να ανησυχούμε ότι η λεύκανση δεν είναι ασφαλής;

Λόγω της μεγάλης ζήτησης του κοινού για οδοντική λεύκανση έχει αναπτυχθεί μία ολόκληρη βιομηχανία λευκαντικών που υπόσχονται άψογο λευκό χρώμα δοντιών και διατίθενται υπό τη μορφή τζελ, οδοντόπαστας ή ταινιών. Πολλά από αυτά τα προϊόντα προορίζονται για χρήση στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι η λεύκανση , ενώ είναι ασφαλής σαν διαδικασία, θα πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικού οδοντιάτρου. Και αυτό γιατί τα διάφορα υλικά περιέχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις της δραστικής ουσίας. Ο οδοντίατρός σας μόνο αφού εξετάσει ενδελεχώς τα δόντια σας μπορεί να αποφανθεί ποια διαδικασία λεύκανσης θα ακολουθήσετε και για πόσο διάστημα. Οι υπερβολές στη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να καταστήσουν τα δόντια μας πιο ευαίσθητα.

Τρόποι λεύκανσης

Οι δύο κυριότερες κατηγορίες λεύκανσης είναι οι εξής:

  • Λεύκανση στο ιατρείο: με χρήση υψηλής συγκέντρωσης εγκεκριμένο λευκαντικό παράγοντα και ειδική πηγή φωτός που εντείνει το αποτέλεσμα
  • Λεύκανση στο σπίτι: τζελ τοποθετείται σε ειδικά μασελάκια τα οποία φοράτε στο σπίτι σας για ώρες. Συνήθως η θεραπεία στο σπίτι γίνεται αφού έχει γίνει πρώτα λεύκανση στο ιατρείο αφού από μόνη της δεν έχει ισχυρό αποτέλεσμα. Διαρκεί συνήθως μέρες και πρέπει να γίνονται πάντα με το μασελάκι που έχει κατασκευάσει ο οδοντίατρος για το στόμα σας αλλιώς τα ούλα σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο.

 

Αισθητικός Οδοντίατρος, Θεοδώρα ΣκούραΔρ. Θεοδώρα Σκούρα, BchD Eng FRCD London,

Research fellow South African Medical Research Council

Διευθύντρια skourasdent

Αισθητικός Οδοντίατρος

Βασ. Σοφίας 48, Αθήνα 11528

 

www.skourasdent.gr

www.doraskoura.blogspot.gr

www.skourasdent.com.gr

 

No Comments

Post a Comment