Top

Τι να κάνετε όταν ο πονοκέφαλος προκαλείται από τα μάτια…

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Τι να κάνετε όταν ο πονοκέφαλος προκαλείται από τα μάτια…
Τι να κάνετε όταν ο πονοκέφαλος προκαλείται από τα μάτια…

Τι να κάνετε όταν ο πονοκέφαλος προκαλείται από τα μάτια…

Ο πονοκέφαλος αυτής της μορφής μπορεί να μας εκδηλωθεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Μερικές συχνές αιτίες είναι…

 

 

…το διάβασμα, η τηλεόραση, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ή κάποια διαθλαστική ανωμαλία. Σε αυτήν την περίπτωση ο πονοκέφαλος εκδηλώνεται γύρω  αλλά και πάνω από τα μάτια και ο πόνος φτάνει έως τους κροτάφους.

Αν το κεφάλι σας πονάει, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τότε ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές για άμεση ανακούφιση:

  1. Ο πονοκέφαλος γύρω από τα μάτια σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να σας οδηγήσει σε κάποιον οφθαλμίατρο γιατί  μπορεί να  έχετε γλαύκωμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα με τα μάτια σας.
  2. Αν εκδηλώσετε πονοκέφαλο που υποψιάζεστε ότι προέρχεται από τα μάτια σβήστε τα έντονα φώτα και οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να παράγει ήχο για 15-20 λεπτά.
  3. Μην βλέπετε πάνω από 1 ώρα συνεχόμενα τηλεόραση και να την έχετε σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από εσάς.
  4. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας διαπίστωσαν ότι αν ένα άτομο που ταλαιπωρείται συχνά από πονοκεφάλους, πίνει 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα αυτό θα λειτουργήσει προληπτικά για την αποφυγή πονοκεφάλου.
  5. Αν έχετε διαθλαστική ανωμαλία να χρησιμοποιείται πάντα τα γυαλιά σας, όταν διαβάζετε, βλέπετε τηλεόραση ή βρίσκεστε μπροστά σε υπολογιστή.
  6. Αν η δουλειά σας απαιτεί τη χρήση Η/Υ τότε να κάνετε ανά 20 λεπτά μικρά διαλλείματα για να ξεκουράζετε τα μάτια σας. Θυμηθείτε να έχετε σε απόσταση την οθόνη περίπου 45 εκατοστά.
  7. Πάρτε παυσίπονο πριν ακόμη ο πονοκέφαλος γίνει έντονος για να προλάβετε την έξαρση του. Το παυσίπονο την ώρα του έντονου πονοκεφάλου δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα.

Αν παρόλα αυτά οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί και έντονοι ακόμη και μετά την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να βρει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να σας χορηγήσει τα κατάλληλα φάρμακα.

→Ποιες τροφές σας προκαλούν πονοκέφαλο;

→Διώξτε τον πονοκέφαλο όποια ώρα και αν σας εκδηλωθεί

Ο πονοκέφαλος του…στρες

→Πονοκέφαλος: Τι μας ανακουφίζει καλύτερα και από τα παυσίπονα;

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment