Top

Μάθετε τα πάντα για τη νέα μέθοδο ρινοπλαστικής

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Μάθετε τα πάντα για τη νέα μέθοδο ρινοπλαστικής
Μάθετε τα πάντα για τη νέα μέθοδο ρινοπλαστικής

Μάθετε τα πάντα για τη νέα μέθοδο ρινοπλαστικής

O πλαστικός χειρουργός Δρ Αθανάσιος Αθανασίου μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου και τα αποτελέσματα της…

 

Άριστα αποτελέσματα στις επεμβάσεις αποκατάστασης της μύτης, είτε για λόγους υγείας είτε για αισθητικούς, δίνει η  νέα τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής.

Αυτό τονίζεται στα συμπεράσματα του παγκοσμίου  συνεδρίου «The Cutting Edge 2012» το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πλαστικών χειρουργών απ όλο τον κόσμο.

Αθανάσιος Αθανασίου, πλαστικός χειρουργός«Η τεχνική είναι απλή  και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με μια μικρή τομή στο κάτω τμήμα τις μύτης εκεί που ενώνεται με το άνω χείλος (στυλίδα) ανασπάται το δέρμα προς τα πάνω και έτσι ο γιατρός αποκτά άμεση πρόσβαση σε όλες τις υποδομές του ρινικού σκελετού (οστέινο και χόνδρινο τμήμα και βλενογόνο )», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος  εξειδικεύεται στην ανοιχτή ρινοπλαστική.

Ανάλογα με την  εμπειρία του γιατρού υπάρχει πλήθος μοσχευμάτων, από το  διάφραγμα , από το χόνδρινο τμήμα του αυτιού, από  το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος ,από την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χειρουργός και  να δώσει λύση και στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρόβλημα αποκατάστασης.

Οι  νέες τεχνικές αναδημιουργίας του ρινικού σκελετού σε συνδυασμό με την ανοιχτή προσπέλαση , είναι για τους πλαστικούς χειρουργούς η λεγόμενη ανοιχτή ρινοπλαστική.

« Η φιλοσοφία της ανοιχτής ρινοπλαστικής, αναφέρει ο Δρ Αθανασίου, έγκειται στο γεγονός πως επεμβαίνουμε μόνο σε ότι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας  ανάλογα με το πρόβλημα και της ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Συνεπώς, μπορούν πια με την μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής να εκτελούνται με ακρίβεια η πιο απαιτητικές ρινοπλαστικές τόσο αισθητικές όσο και αποκατάστασης και να έχουμε πολύ καλά και ακριβή  αποτελέσματα».

Ο πλαστικός χειρουργός έχοντας άριστη έκθεση με τον ρινικό σκελετό  έχει την δυνατότητα να διαγνώσει άμεσα τυχόν δυσμορφίες  και με κατάλληλες τεχνικές να τις διορθώσει.

Με την μέθοδο της κλειστής ρινοπλαστικής ο πλαστικός χειρουργός δεν έχει απόλυτη  έκθεση με τον ρινικό σκελετό με συνέπεια  ατέλειες που αφορούν κυρίως  το κάτω τριτημόριο της μύτης ακρορήνιο  να μην έχουν επαρκή και ακριβή διόρθωση.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της ανοιχτής ρινοπλαστικής αποτελεί η ακριβής και ανατομική διόρθωση της έσω ρινικής βαλβίδας με την χρήση μοσχευμάτων παράλληλα του διαφράγματος (spreder,grafts) όπου σε συνδυασμό με την διαφραγματοπλαστική διορθώνει σημαντικά προβλήματα αναπνοής.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Η ρινοπλαστική  είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις και καταφεύγουν σε αυτή  κάθε χρόνο εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρείται δε επιτυχημένη όταν διορθώνει τόσο το ανατομικό όσο και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή.

Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας όσο πιο φυσικό και όχι “πειραγμένο”.

Η νέα τάση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί όλο και μεγαλύτερη ανάλυση και ακρίβεια στους χειρισμούς και για αυτό υιοθετείται από όλο και περισσότερους γιατρούς παγκοσμίως η τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής. Ιδιαιτέρως δε σε περιπτώσεις επανεπέμβασης θεωρείται  ο χρυσός κανόνας για τον καθορισμό ενός επιτυχημένου αποτελέσματος.

Αυτοί που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική είναι συνήθως  νέα άτομα για λειτουργικά προβλήματα υγείας και για αισθητικούς λόγους με αναλογία περίπου 50-50.

Στην κατηγορία όσων υποβάλλονται για λόγους υγείας η αναλογία  ανδρών και γυναικών είναι η ίδια. Αντίθετα για αισθητικούς λόγους υπερτερούν οι γυναίκες καθώς η ρινοπλαστική στον τομέα αυτό είναι η τρίτη  πιο διαδεδομένη επέμβαση μετά την αυξητική στήθους και την λιποαναρρόφηση.

Στο συνέδριο έγινε παρουσίαση φωτογραφιών διάσημων ηθοποιών από το Χόλλυγουντ οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ρινοπλαστική. Μάλιστα προβλήθηκαν και αποσπάσματα από συνεντεύξεις των ηθοποιών , οι οποίοι τόνιζαν για το πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε αυτό στην καριέρα τους ανεβάζοντας στα ύψη την ψυχολογική τους διάθεση και αυτοεκτίμηση τους γενικότερα.

Ρινοπλαστική σε παιδιά γίνεται μόνο μετά από ατύχημα  ή  αν υπάρχει γενετής δυσμορφία (πχ λυκόστομα λαγόχειλο κλπ). Στην Ελλάδα ο αριθμός της ρινοπλαστικής για αισθητικούς λόγους είναι συνεχώς αυξανόμενος.

ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η ρινοπλαστική επέμβαση μπορεί είναι γίνει με γενική ή τοπική νάρκωση αλλά και  με μέθη. Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από το υπάρχον πρόβλημα. Συνήθως είναι από 1,5ώρα με 2,5 ώρες. Υπάρχει πιθανότητα  ο ασθενής να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει πόνος αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την επέμβαση είναι μια μικρή  δυσφορία στην αναπνοή λόγω εσωτερικού οιδήματος και ενιοτε λόγω χρήσης ελαφρού επιπωματισμού για 24 ώρες περίπου.  Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει μετά από 48 ώρες. Ενω το ναρθηκάκι αφαιρείται έπειτα από μια εβδομάδα. Οι επισκέψεις στον γιατρό καθορίζονται ανάλογα με την χειρουργική τεχνική που εφαρμόστηκε. Σημάδια δεν μένουν διότι και στην ανοιχτή ρινοπλαστική οι μικρές τομές γίνονται στην στυλίδα της ρινός με μήκος μερικών χιλιοστών.

 →Πλαστική επέμβαση: Τα είδη και οι κατάλληλες ηλικίες

→Ρινικό διάφραγμα: Η επέμβαση, η νάρκωση και το κόστος

→Ωτοπλαστική: Πλαστική στα πεταχτά αυτιά

→6 αλήθειες που πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε Μπότοξ

→Αυξητική στήθους: Νέα τεχνική

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment