Η φυσική λύση για τα βουλωμένα αυτιά!

icon
14 Ιουλίου 2017

Η φυσική λύση για τα βουλωμένα αυτιά!



Το καλοκαίρι, οι βουτιές στη θάλασσα και στις πισίνες, συχνά επιφυλάσσουν ανεπιθύμητες εκπλήξεις για τα αυτιά μικρών και μεγάλων. Τα παιδάκια σας αλλά και εσείς θα μπορείτε να συνεχίσετε το μπάνιο & το παιχνίδι στην θάλασσα ξέγνοιαστα καθώς στη φύση, υπάρχουν συστατικά φυτών που θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα, χωρίς καμία παρενέργεια και χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.

Το νερό που εγκλωβίζεται, εκτός από την ενοχλητική αίσθηση που αυτό δημιουργεί, αποτελεί και εστία για να ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων. Τα μικρόβια και οι μύκητες που αναπτύσσονται παρουσία υγρασίας, πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή εσωτερικά ή και εξωτερικά του αυτιού.

Σε περίπτωση που το νερό εγκλωβίστηκε στο αυτί του παιδιού σας ή το δικό σας, αποφύγετε την άμεση χρήση φαρμακευτικών αντιφλεγμονώδων ή αντιβιοτικών για να προλάβετε λοιμώξεις και φλεγμονές και προτιμήστε φυσικές λύσεις.

→ Το Lapacho (Tabebuia Avellanedae) – Λαπάτσο:

Είναι ένα γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής, από το οποίο είναι γνωστά περίπου 100 είδη. Το είδος που επέδειξε τις πιο ουσιαστικές και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες είναι το «Tabebuia Avellanedae». Οι πιο σημαντικές δράσεις του Lapacho είναι η αντιμυκητιακή, η αντιμικροβιακή, η αντϊική, η αντιφλεγμονώδης και η ανοσοδιεργετική. Σε υδατικό διάλυμα βοηθά στον απεγκλωβισμός του παγιδευμένου νερού ενώ, ενώ με φυσικό τρόπο βοηθά στη πρόληψη από μύκητες και μικρόβια.

Η μυκητοκτόνος δράση εκφράζεται στο Lapacho με τη δράση των ναφθοκινόνων (ξιλοϊδόνη), τα οποία δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους ενάντια στην Candida albicans (κίχλη) και του Tricophiton (λειχήνα). Παράλληλα, Κλινικές μελέτες έχουν δείξει μεταξύ άλλων ότι το Lapacho μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στις φλεγμονώδεις παθήσεις είτε ως πρόληψη ή ως αντιμετώπιση. Το Πανεπιστήμιο του Recife έδειξε πρώτο την αντιβακτηριδιακή δράση του Lapacho, το οποίο στρέφεται κατά των gram θετικών και αρνητικών βακτηρίων (σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, βρουκέλλωση, κλπ). Ενώ, η δράση του αυτή ασκείται σε συνέργεια με την λαπατσόλη, με την α και β λαπατσόνη και την ξιλοϊδίνη. Ακόμα, το Lapacho αντανακλά την αντιική του δράση διαμέσου της αναστολής των ενζυματικών διαδικασιών για την αντιγραφή του εκάστοτε ιού. Αυτή πραγματοποιείται διαμέσου της συνεργασίας της λαπατσόλης, της β λαπατσόνης, των υδροξυναφθοκινόνων και των βιοφλαβονοϊδών, τα οποία δείχνουν μια γενική αντιϊκή δράση (ιοί της γρίπης, απλός έρπις Ι και ΙΙ, ρετροϊοί, άφθες και στοματίτιδες με φυσαλίδες). Επιπλέον, περιέχει ένα αντιοξειδωτικό του τύπου Καρνοσόλης, το οποίο ενεργεί σαν εξολοθρευτής των ελευθέρων ριζών στους υγιείς ιστούς και στους ιστούς που νοσούν, ενεργοποιώντας στον οργανισμό την αντιοξειδωτική γλουταθειόνη.

Συνεπώς, επιλέξτε φυσικές και αποτελεσματικές λύσεις για πρόληψη και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του εγκλωβισμένου νερού και απολαύστε τις βουτιές σας άφοβα.

Στέλλα Κατσιβέλη
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Sports Nutrition MSc

Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Σχόλια
Άφησε το σχόλιο σου
Το email σου δε θα δημοσιευτεί
espa-migato