Top

Αποκτήστε ξεκούραστο βλέμμα! Σπιτικές συνταγές

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Αποκτήστε ξεκούραστο βλέμμα! Σπιτικές συνταγές
Αποκτήστε ξεκούραστο βλέμμα! Σπιτικές συνταγές

Αποκτήστε ξεκούραστο βλέμμα! Σπιτικές συνταγές

Πρησμένα μάτια,μάυροι κύκλοι, σακούλες στα μάτια…Φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να τα ξεπεράσετε στο λεπτό

 

 

Ξενυχτήσατε το βράδυ σε κάποιο μπαρ; Δεν καταφέρατε να έχετε ένα φυσιολογικό ύπνο γιατί η αϋπνία σας ταλαιπωρεί ή μήπως το παρακάνατε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή; Αν αισθάνεστε κουρασμένοι τότε και τα μάτια, που είναι τα μάτια της ψυχής, θα σας προδώσουν σίγουρα την επόμενη ημέρα. Διαβάστε παρακάτω πως θα αποκτήσετε ένα φρέσκο και ζωντανό βλέμμα με απλούς και πρακτικούς τρόπους  και…ανανεωθείτε.

 Μαύροι κύκλοι: Η λοσιόν που τους…σβήνει

Βράστε σε μια μικρή κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και στη συνέχεια προσθέστε λίγο δεντρολίβανο και μολόχα. Περίπου 20-25 γραμμάρια συνολικά και από τα δυο βότανα. Μετά από 3-4 λεπτά σουρώστε και βάλτε τη λοσιόν στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα πάρτε βαμβάκι και αφού το βουτήξετε στη λοσιόν τοποθετήστε το στο μάτι σας σαν κομπρέσα. Κάντε το ίδιο και για το άλλο μάτι. Αφήστε τα 2 κομμάτια βαμβάκι 15-20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα.

Πρησμένα βλέφαρα: Το αφέψημα που δεν το πίνεις

Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 ποτήρι νερό και στη συνέχεια προσθέστε ένα σακουλάκι μαύρο τσάι. Αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά. Όταν το αφέψημα γίνει χλιαρό βάλτε μέσα 2 κομμάτια βαμβάκι  και μετά τοποθετείστε τα στα μάτια σας αφού πρώτα τα κλείσετε. Αφήστε τα το πολύ για 4 λεπτά στα βλέφαρα σας.

Σακούλες στα μάτια και για πρησμένα βλέφαρα: Η λύση είναι το σπρέι

Στο φαρμακείο θα βρείτε σε μορφή σπρέι ιαματικά νερά. Είναι η ιδανική λύση για τις αντιαισθητικές σακούλες στα μάτια αλλά και για τα πρησμένα βλέφαρα. Πάνω σε μια αποστειρωμένη γάζα ψεκάστε με το σπρέι και στη συνέχεια τοποθετήστε την στα μάτια για 15 λεπτά το πολύ.

 Κοκκινίλες: Διώξτε τις με…γάλα

Κάντε κρύες κομπρέσες που θα σας βοηθήσουν να «ξεφορτωθείτε» τις ενοχλητικές κοκκινίλες. Βρέξτε βαμβάκι με κρύο γάλα ή ακόμη και νερό και εφαρμόστε στα μάτια για λίγα λεπτά.

 

→Πως θα απαλλαγείτε γρήγορα από τον επιχείλιο έρπητα

→3 ροφήματα για αδυνάτισμα, ενέργεια και καθαρή επιδερμίδα

Φυσικές μάσκες ομορφιάς

→Αντιμετωπίστε και θεραπεύστε ουλές από ακμή

→Ακμή; Αλλεργίες; Δυσάρεστη αναπνοή; Ανάψτε τα φώτα!

→Ξηροδερμία: Συμβουλές για να μη “στεγνώνει” το δέρμα σας

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment