Top

Στυτική δυσλειτουργία και…καρδιολογικά προβλήματα

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Στυτική δυσλειτουργία και…καρδιολογικά προβλήματα
Η στυτική δυσλειτουργία προειδοποιεί για προβλήματα στην καρδιά

Στυτική δυσλειτουργία και…καρδιολογικά προβλήματα

Μελέτη επιστημόνων από την Αυστραλία που δημοσιεύτηκε στο έντυπο “Plos medicine” συμπέρανε ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συνδέεται με…

 

 

… καρδιολογικά προβλήματα. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για σιωπηλό πρόβλημα στην καρδιά που μπορεί να μην έχει διαγνωστεί και συνδέεται άμεσα με τη σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Παλαιότερες μελέτες είχαν φθάσει στο παραπάνω συμπέρασμα, η νέα μελέτη ωστόσο συμπέρανε ότι όσο χειρότερη είναι η στυτική δυσλειτουργία, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να εκδηλωθούν καρδιολογικά προβλήματα.

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Έμιλι Μπάνκς σε συνεργασία με ερευνητές από το ινστιτούτο Σαξ, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, αλλά και το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ εξέτασε δεδομένα 95.000 ανδρών πάνω από 45 ετών που συνέλεξαν από νοσοκομειακά αρχεία.

Από αυτή τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι άνδρες είχαν σοβαρά προβλήματα στυτική δυσλειτουργίας, χωρίς να έχουν καρδιολογικά προβλήματα, είχαν κατά 35% πιο αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιολογικά προβλήματα, με το ποσοστό σχεδόν να διπλασιάζεται για τους άντρες που είχαν ήδη διαγνωστεί με προβλήματα καρδιάς.

Οι άνδρες που είχαν μέτρια στυτική δυσλειτουργία και δεν είχαν καρδιολογικά προβλήματα είχαν 23% μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα με την καρδιά τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προειδοποιήσει έναν άνδρα για μελλοντικά καρδιολογικά προβλήματα και οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας θα πρέπει να επισκεφτούν και καρδιολόγο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες περιορίζει τη ροή του αίματος και αυτό εκδηλώνεται πρώτα στα αιμοφόρα αγγεία και μάλιστα στα μικρά. Τέτοιου είδους αγγεία υπάρχουν στο πέος.

→Στυτική δυσλειτουργία: 10 τρόποι για να την αντιμετωπίσετε φυσικά

→Αντιμετωπίστε την ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία

→Έρευνα: Ποιο βότανο βελτιώνει τη στυτική λειτουργία;

{jcomments on}

No Comments

Post a Comment