Top

Πως το σεξ αλλάζει τον οργανισμό της γυναίκας;

Lifezone.gr / Yγεία-εναλλακτικά  / Πως το σεξ αλλάζει τον οργανισμό της γυναίκας;
Πως το σεξ αλλάζει τον οργανισμό της γυναίκας;

Πως το σεξ αλλάζει τον οργανισμό της γυναίκας;

Το σεξ μπορεί να επηρεάσει τη γυναίκα σε πολλούς τομείς. Από την υγεία της έως και τη διάθεση της εξηγούν οι ειδικοί

 

Το σεξ μπορεί να προκαλέσει «αξιοσημείωτες» αλλαγές και επιπτώσεις στη γυναίκα – όπως αλλαγή της γονιμότητας της, στο ανοσοποιητικό, στη  λίμπιντο, τη διατροφή αλλά και τις συνήθειες του ύπνου με την ενεργοποίηση διαφόρων ομάδων γονιδίων, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα μύγες, αλλά λένε ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν κατ ‘αρχήν να αφορούν πολλά έμβια όντα- συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – όπου το σπέρμα απελευθερώνεται μέσα στο σώμα των θηλυκών  κατά τη διάρκεια του σεξ.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο UEA, μελέτησαν τον τρόπο με τον οποία η θηλυκή Drosophila melanogaster – ή μύγα των φρούτων – ζευγαρώνει.

Ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σπέρμα προκαλεί ένα ευρύ φάσμα αποκρίσεων σε πολλά γονίδια των θηλυκών, που συντελούνται σε διαφορετικούς χρόνους και σε διαφορετικά μέρη του σώματος του θηλυκού μετά το σεξ.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Tracey Chapman, από το τμήμα των Βιολογικών Επιστημών, UEA είπε: «Είναι ήδη γνωστό ότι η οι  πρωτεΐνες του σπερματικού υγρού που μεταφέρονται από τους άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να προκαλέσουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα στις γυναίκες, όπως αλλαγές στην ωοτοκία, τη διατροφή, το ανοσοποιητικό σύστημα, τις συνήθειες του ύπνου και τη σεξουαλική της δεκτικότητα

→Ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν αυπνία; Μάθετε…

Η μελέτη έδειξε ότι οι πρωτεΐνες του σπέρματος είναι ένας σημαντικός ρυθμιστής κάτι που τελικά σημαίνει ότι τα αρσενικά έχουν ουσιαστικά άμεση επιρροή στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα του θηλυκού και αυτό συμβαίνει σε πολλά είδη.

Μια πρόσθετη και ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι οι επιδράσεις των πρωτεϊνών του σπέρματος μπορεί να ευνοήσουν τα συμφέροντα των ανδρών, σε βάρος των γυναικών, αφού τα αρσενικά χρησιμοποιούν  τις πρωτεΐνες του σπέρματος για να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες κάνουν μια μεγάλη επένδυση στον… εν δυνάμει γεννήτορα ακόμη και αν αυτό δεν ταιριάζει με τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των γυναικών»

→Βελτιώστε την υγεία σας με τρόπους που δεν φαντάζεστε!

→Ποιες γυναίκες θέλουν οι άνδρες, ποιους άνδρες οι γυναίκες;

→Δείτε φωτό: Η γυναίκα που έχει 100 οργασμούς την ημέρα!

→Σε ποια χώρα προτιμούν το cyber από το πραγματικό σεξ;

→Έρευνα αποκαλύπτει γιατί το σεξ μας κάνει εξυπνότερους

→Αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος του σεξ


 

No Comments

Post a Comment